Amenzi de 10.000 de lei pentru slujbă religioasă la Munteni

0
914
Deși Ordonanța Militară nr. 1/2020 interzice întrunirile publice în spații închise, inclusiv slujbele religioase, astăzi, la Munteni, decizia a fost încălcată, așa că polițiștii gălățeni au aplicat amenzi în valoare totală de 10.000 de lei. Oamenii legii au aflat despre reuniunea religioasă chiar de la unul din participanții la slujbă care s-a autodenunțat, făcând un live pe facebook, de la respectivul eveniment.
“Ca urmare a imaginilor apărute în spațiul public, pe o rețea de socializare, din care rezultă că, în cursul zilei de astăzi, într-o localitate de pe raza județului Galați, s-ar fi desfășurat o slujbă religioasă, la care au participat mai multe persoane, polițiștii din cadrul I.P. J. Galați au efectuat verificări, stabilind următoarele:
La data de 29 martie a.c., în jurul orei 11, în comuna Munteni, a avut loc o slujbă religioasă, la care au participat mai multe persoane din localitate.
A fost identificat atât cel care a organizat ceremonia, un bărbat, de 44 de ani, din comuna Munteni, cât și cel care a postat imaginile pe rețeaua de socializare, un tânăr, de 26 de ani, din aceeași localitate.
Cei doi au fost sancționați contravențional, fiecare cu amendă în valoare de 5000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 1/2020.
In continuare, polițiștii desfășoară activități pentru identificarea și sancționarea tuturor persoanelor care au participat la adunarea religioasă, încălcând, in acest fel, dispozițiile legale în vigoare”, a transmis purtătorul de cuvânt al IJP Galați, Gabriela Costin.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × five =