Amendă uriașă în ”criza carburanților”

0
576

Garda de Mediu din Galați a aplicat sancțiuni drastice în cazul incidentului produs pe 11 martie 2022, la Tecuci, când un recipient neconform, de 1.000 litri, plin cu motorină, a fost răsturnat pe carosabil de un șofer neatent. Amenda aplicată se ridică la 100.000 lei, maximul prevăzut de lege. În același timp, comisarii Gărzii de Mediu au controlat și sancționat cu amendă de 8.000 lei și suspendarea activității agentul economic, care a împrăștiat carburantul pe carosabil, pentru că nu deține autorizație pentru transportul și stocarea combustibililor.

“Ca urmare a incidentului care a avut loc în data de 10.03.2022, în municipiul Tecuci, județul Galați, cand un vehicul care transporta un cub de 1000 litri a derapat și s-a răsturnat, iar motorina s-a împrăștiat pe șoseaua Galați – Tecuci, comisari din cadrul Comisariatului Județean Galați au efectuat control la stația de carburanți la care s-a efectuat alimentarea.
În urma verificărilor făcute, s-a constatat că societatea controlată a comercializat o cantitate de 600 litri de motorină către un operator economic, care a fost încărcată într-un recipient de plastic neomologat, cu capacitatea de 1000 litri, si transportat într-un vehicul aparținând societății cumpărătoare.
Operatorul economic care a comercializat carburantul nu a respectat prevederile Autorizației de mediu deținute cu privire la activitatea desfășurată având în vedere că are obligația de a realiza alimentarea cu carburanți numai în rezervoarele vehiculelor, asfel încât s-a constatat încălcarea prevederilor art. 94, alin. 1, lit. b) din OUG nr. 195/2005 privind protecția mediului, cu completările și modificările ulterioare.
Ca urmare a faptelor constatate, Comisariatul Judetean Galați a aplicat sancțiune contravențională, constând în amendă în cuantum de 100.000 RON, pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 195/2005 privind protecția mediului, cu completările și modificările ulterioare.
Deasemenea, GNM – Comisariatul Județean Galați a efectuat control la societatea care a achiziționat și transportat carburantul în recipientul neconform, la sediul acesteia, în urma căruia s-a constatat că societatea nu deține autorizație de mediu pentru activitățile desfășurate.
Au fost stabilite măsuri privind solicitarea și obținerea autorizației de mediu și interzicere a transportului de carburanți.
Având în vedere faptele constatate, Comisariatul Județean Galați a aplicat sancțiuni contravenționale, constând în avertisment, pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 195/2005 privind protecția mediului, cu completările și modificările ulterioare, și sancțiunea complementară de suspendarea activității desfășurate și amendă în cuantum de 8.000 RON, pentru nerespectarea prevederilor HG nr. 1175/2007″, precizează Garda de Mediu Galați.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − 2 =