Amendă totală de 7.200 lei pentru 9 spărgători de seminţe

0
957

Polițiștii locali din cadrul Secției nr. 5, au sancționat contravențional, cu amendă totală în cuantum de 7.200 lei, un grup de tineri cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani. Cei nouă tineri, toți din Galați, au fost depistați în zona Liceului Tehnologic “Radu Negru”, în timp ce consumau semințe de floarea soarelui iar cojile rezultate le aruncau pe jos, afectând estetica și curățenia localității, deși în zonă sunt amplasate recipiente de colectare a gunoiului menajer, încălcând astfel prevederile legale.

Acțiunea întreprinsă de oamenii legii se înscrie în activițățile derulate de Poliția Locală Galați, în perioada aprilie – noiembrie 2021, în cadrul Planului de măsuri “Gospodăria Municipiului 2021”, în care sunt angrenate structurile de ordine publică și Serviciul de Protecție a Mediului.

În prima lună de derulare, polițiștii locali au aplicat pentru fapte, precum: aruncare/abandonare/depozitare deșeuri; afectare spațiu verde; deținere/creștere/plimbare animale de companie, un număr de 156 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 68.500 lei.

Trebuie precizat că, în prima lună de derulare a Planului de măsuri “Gospodăria Municipiului 2021”, din numărul total de amenzi, cele mai multe, 105 la număr, au fost aplicate pentru aruncare/abandonare/depozitare deșeuri.

“Având în vedere aceste practici locale, adică “consumul de semințe și aruncarea cojilor pe domeniul public”, polițiștii locali vor continua activitățile stabilite încă de anul trecut prin același plan de măsuri, scopul final fiind prevenirea și combaterea acestor fapte contravenționale dar și conștientizarea asupra păstrării curățeniei urbane, care de multe ori lasă de dorit. Vom verifica și monitoriza atât locurile cunoscute și zonele frecventate de astfel de persoane, cum ar fi: parcurile, Grădina Publică, Faleza, alte locuri publice, dar și spațiile amenajate pentru colectarea gunoiului menajer, unde de regulă nu se respectă depozitarea de către unii cetățeni a deșeurilor de orice fel”, a declarat Petrică Hahui, director general – Poliția Locală Galați.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × 3 =