Ambulatoriu modern la Maternitatea „Buna Vestire”  

0
977

Primăria municipiului Galați informează că s-a realizat predarea amplasamentului și au demarat lucrările privind relocarea, reabilitarea, modernizarea și dotarea ambulatoriului Spitalului Clinic de Obstetrica-Ginecologie “Buna Vestire”, obiectiv pentru care s-au obținut fonduri europene.

În proiect sunt cuprinse următoarele categorii principale de lucrări: lucrări de consolidare, lucrări de creștere a eficienței energetice prin realizarea lucrărilor de anvelopare, sistem de încălzire și furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme  alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu, lucrări de instalare a sistemelor de climatizare, ventilare naturală, lucrări de realizare a instalației de iluminat, lucrări de amenajare interioară; lucrări de sistematizare verticală – refacere trotuar, sistem de evacuare a apelor pluviale. Valoarea contractului de lucrări este de 6.356.579,80 lei fără TVA, fiind prevăzute 13 luni pentru execuție. Lucrările sunt realizate de Asocierea Pavmir Agro SRL – Intec SRL.

Valoarea totală a proiectului este de 16.223.981,03 lei, din care valoarea finanțării europene  este de aproximativ 10.690.275 de lei, iar contribuția de la bugetul local este de 5.533.705 lei.

Proiectul prevede și dotarea ambulatoriului cu echipamente medicale – ecograf 4D, RMN, videocolposcop, electrocardiograf, masă ginecologică, electrocauter și alte instalații necesare. Practic, în noul ambulatoriu vor funcționa cabinetele din vechiul amulatoriu, laboratorul de analize medicale și laboratorul de radiologie. Beneficiari ai serviciilor medicale din cadrul ambulatoriului sunt gălățenii din întreg județul.

Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea sistemului de sănătate din municipiul Galați prin creșterea accesibilității ofertei de servicii, eficientizarea sistemului de sănătate în municipiu, prin reducerea internărilor evitabile și prin accesibilizarea ofertei de servicii de asistență ambulatorie în cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie ”Buna Vestire” Galați.

Maternitatea „Buna Vestire” este una dintre cele mai vechi unități sanitare din țară, acest lucru fiind atestat de documentele scrise în perioada construcției pavilioanelor, datate începând cu anul 1895.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.