Ambulanțier din Galați, înger păzitor pentru o femeie rănită într-un accident rutier la Matca

0
1080
Aurelian Dajbog lucrează la Serviciul Județean de Ambulanță din Galați. Pe 8 martie, era liber și s-a dus în vizită la niște prieteni, la Matca. Când a plecat de acolo, a fost martor la un accident rutier cu victime. Două autovehicule intraseră în coliziune din cauza neacordării de prioritate.
Într-una dintre mașini, cea care circula regulamentar, după cum a stabilit ulterior Poliția Rutieră, o femeie de 41 de ani fusese rănită destul de serios. Avea o fractură de piramidă nazală și mai multe plăgi pe față, printre care o tăietură urâtă la una dintre pleoape.
Aurelian nu a stat nicio clipă pe gânduri. A oprit, și-a luat trusa medicală din mașină, fără care nu pleacă nicăieri și, până la sosirea echipajelor de salvare, i-a acordat femeii rănite primul ajutor. I-a imobilizat gâtul cu un guler cervical, i-a curățat și pansat rănile de pe față, i-a montat branulă și i-a verificat tensiunea.
Apoi, când s-a asigurat că femeia rănită este în afara oricărui pericol, a dispărut discret, așa cum apăruse. Un echipaj SMURD, trimis la fața locului, nu a făcut decât să transporte victima la Spitalul din Tecuci. Și cei de la SMURD, și cei spital au fost convinși că persoana care a acordat primul ajutor la accidentul de la Matca lucrează în domeniu, după felul în care a acționat.
„Mi-am făcut doar datoria de om, nimic extraordinar”, a spus Aurelian Dajbog.
Sursa: Pro Lider FM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.