Ambulanţă donată de Arhiepiscopia Dunării de Jos Spitalului pentru Copii

0
1088

Arhiepiscopia Dunării de Jos a donat o ambulanţă Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan“ din Galaţi, ca urmare a colaborării care există de peste 30 de ani între cele două instituţii.

Ambulanţa complet echipată cu aparatură medicală şi materiale sanitare va fi utilizată pentru cei care au nevoie urgentă de îngrijire la domiciliu şi pentru transportul pacienţilor la spital

Ambulanţa a fost oferită prin contribuţia Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Europei Centrale şi de Nord şi Crucea Roşie Bavareză. Valoarea autospecialei este de aproximativ 20.000 de euro.

Aceasta este cea de-a patra autoutilitară donată spitalelor din România de Crucea Roşie Bavareză prin intermediul reprezentanţilor Bisericii Ortodoxe Române.

De asemenea, Arhiepiscopia Dunării de Jos continuă ajutorarea spitalelor şi a unităţilor sociale prin oferirea de produse pentru dezinfectare, mănuşi chirurgicale şi alte materiale pentru igienă şi protecţie, precum şi cărţi de zidire sufletească.

Astfel, reprezentanţii eparhiei au desfăşurat o nouă acţiune de sprijinire la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase ”Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Galaţi, care a primit din partea Centrului eparhial detergent, săpun lichid, mănuşi chirugicale, manşete şi încălţăminte de protecţie în valoare de 11.600 lei.

Alte trei aşezăminte sociale din municipiile Galaţi şi Brăila au primit ajutoare din partea Centrului eparhial, respectiv Grădiniţa parohială ”Familia” din Brăila, Centrul multifuncţional de servicii sociale ”Speranţe pentru vârsta a treia” din cadrul Parohiei ”Pogorârea Sfântului Duh” din Galaţi şi Aşezământul socio-filantropic „Sfântul Vasile cel Mare“ din Galaţi.

Centrul eparhial a oferit acestor trei aşezăminte sociale dezinfectanţi, săpun lichid, clor, pastă şi periuţe de dinţi în valoare de 12.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.