Ambasadorul Republicii Cehe, în troleibuzul 102!

0
10625

Gălăţenii care au circulat, astăzi, la prânz, cu troleibuzul 102, pe traseul Parc CFR-Teatrul Dramatic au avut surpriza de a întâlni, în mijlocul de transport, o delegaţie oficială compusă din ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Cehe, Excelenţa Sa Vladimir Valky, Milan Peprnik – ministru consilier pe probleme economice, citymanagerul Galaţiului Marius Humelnicu şi mulţi alţi reprezentanţi ai Transurb şi ai serviciului transport în comun din cadrul Primăriei Galaţi.

Oficialii au circulat cu unul din noile troleibuze Skoda, cumpărate de Primăria Galaţi, mijloace de transport puse în funcţiune de la mijlocul lunii decembrie 2017. Înainte de a urca în troleibuz, Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Cehe,  Excelenţa Sa Vladimir Valky i-a înmânat citymanagerului municipiului Galaţi Marius Humelnicu o cheie simbolică de maşină marka Skoda, fabricantul de la care Primăria Galaţi a achiziţionat 14 noi troleibuze, introduse recent în circuit public.  După cum se ştie, pe 16 martie 2017, Primăria Galaţi a semnat contractul cu Skoda Electric pentru achiziţia a 14 troleibuze noi, valoarea contractului fiind de 5.567.784,07 euro, preţ care include consumabilele şi piesele de schimb pentru 36 de luni, perioada de garanţie. Noile troleibuze au dotări moderne precum: podea coborâtă şi trapă specială pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, scaune speciale pentru acestea, aer condiţionat, sistem de încălzire, spaţiu pentru cărucioare şi scaune rulante, panouri de afişaj care îţi arată ruta pe care călătoreşti şi punctul în care te afli, dar şi avertizare sonoră la închiderea uşilor. “Am venit pentru a preda, în mod simbolic, troleibuzele pentru călătorii din Galaţi, un oraş prietenos cu natura, dovadă folosirea troleibuzelor, şi poate că vizita mea înseamnă şi dorinţa de a continua colaborarea şi pe viitor. La Prefectura Galaţi am fost primit de domnul prefect, vicepreşedintele CJ, viceprimarul şi city managerul Galaţiului. Aici am discutat de acest bun început al cooperării nostre economice, şi de faptul că am dori să continuăm această bună colaborare la nivelul judeţul Galaţi cu Regiunea Plzen din Republica Cehă şi oraşul Pâlzen. Astăzi  începem cu relaţii economice şi pe viitor spre să continuăm colaborarea în domeniul cultural, cel al învăţământului, prin schimburi de studenţi şi după părerea mea viaţa de zi cu zi ne va duce la noi forme de colaborare pe care le putem fructifica”, a declarat ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Cehe,  Excelenţa Sa Vladimir Valky.

Pe de altă parte, reprezentanţii Transurb şi ai Primăriei Galaţi s-au declarat mulţumiţi de noile troleibuze (care consumă cu 40-50% mai puţin decât troleibuzele cele vechi), spunând că, în acest an, încă alte trei troleibuze de acelaşi model vor ajunge să deservească pasagerii din Galaţi.

Totodată, urmează în curând demararea lucrărilor de înlocuire a firului de contact (vechi şi uzat) pe diverse porţiuni (prima lucrare- între Parc CFR şi Inelul de Rocadă – aproximativ 16 km). În plus, potrivit declaraţiilor anterioare ale primarului municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, parcul auto al Transurb se va înnoi şi cu opt garnituri de tramvai şi 70 de autobuze, achiziţionate  din fonduri europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.