Alte noi troleibuze, pe străzile orașului

0
1833

Al 15-lea troleibuz, din lotul de 17 achiziționate de către Primărie de la compania SKODA Electric a.s., a ajuns la Galați, urmând ca săptămâna viitoare să sosească cel de-al 16-lea, iar la începutul anului viitor și cel de-al 17-lea, anunță Biroul de Presă al Primăriei.

Noile troleibuze, dintre care 14 circulă deja pe străzile orașului, au 12 metri lungime și o capacitate de 90 de pasageri. Acestea sunt dotate cu sistem de climatizare (HVAC) – încălzire în sezonul rece şi aer condiţionat pe timp de vară; afişaj tip LED în limba română pentru informaţii complete privind ruta; sistem de informare a pasagerilor prin display led cu privire la rută şi staţii şi trei afişaje LCD/LED; sistem de numărare a pasagerilor şi sistem de supraveghere video; rampă de acces pentru persoane cu dizabilități; sistem de recuperare a energiei în reţea și sistem  AFC-Ready – pentru montarea echipamentelor de E-Ticketing.

Amintim că, în luna noiembrie 2018, Primăria municipiului Galați a depus o cerere de finanțare pentru rambursarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului privind achiziția celor 17 troleibuze. Proiectul are o valoare de 31.530.186,74 lei (cu TVA), din care 30.207.911,37 lei (cu TVA) reprezintă cheltuieli eligibile, 1.322.275,37 lei (cu TVA) reprezintă  cheltuieli neeligibile, iar 604.158,24 de lei reprezintă contribuția de 2% a municipalității din valoarea eligibilă a proiectului.

Achiziția celor 17 troleibuze este o componentă a strategiei Primăriei municipiului Galați pentru modernizarea transportului public în comun. La inițiativa primarului municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, Consiliul Local a aprobat o serie de proiecte dedicate modernizării infrastructurii de transport și înnoirii parcului auto al S.C. Transurb S.A. prin achiziționarea de troleibuze, autobuze și tramvaie noi. Actuala administrație dorește să le asigure gălățenilor un transport civilizat și modern, care să le ofere confort, cu efecte favorabile pe termen mediu și lung asupra calității mediului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.