Alertă de ploi abundente și inundații în Galați

0
1162

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cu cod portocaliu de ploi abundente, pentru următoarele 24 de ore. În acest interval, se vor semnala ploi însemnate cantitativ în tot județul Galați, cantitățile de apă acumulate putând ajunge până la 60 litri pe metrul pătrat.

””În zona Carpaţilor Meridionali şi a Munților Apuseni, precum și în sudul Moldovei și nord-estul Munteniei vor fi ploi abundente și se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 40…60 l/mp”, transmite ANM.

Hidrologii au emis și ei o avertizare cu cod galben de inundații în bazinul hidrografic din județul Galați.

„Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile din bazinul hidrografic Bârlad. Pericol este pe afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Berheci și pe afluenții de stânga ai Siretului aferenți sectorului aval confluență cu râul Bârlad, judeţul Galați”, precizează Administrația Națională ”Apele Române”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.