Alegeri şi declaraţii la ALDE Galaţi – Protestul poliţiştilor este „parţial îndreptăţit”

0
2296

Astăzi a avut loc la Teatrul Muzical N. Leonard din Galaţi, lucrările Conferinţei Teritoriale de Alegeri a ALDE Galaţi, în cadrul căreia cei 670 de delegaţi au avut de ales, prin vot, drept preşedinte al filialei gălăţene pentru următorii patru ani pe unicul candidat,  Cristian Dima, preşedinte interimar ALDE Galaţi din aprilie 2017 şi până acum. Prin votul delegaţilor au fost aleşi şi următorii vicepreşedinţi: Daniel Deaconu, Florin Gasparotti, Adrain Alexandru, Radu Cosca (preşedinte al organizaţei municipale), Ecaterina Şerban, Cătălin Popa, Constantin Graur, Vasile Diaconu şi Genica Totolici.

La lucrările conferinţei au participat președintele Consiliului Național al ALDE europarlamentarul Norica Nicolai, vicepreședintele ALDE deputatul Toma Petcu, parlamentarii Mihai Ruse, Ionuț Sibinescu, președintele ALDE Botoșani Liliana Mincă, președintele ALDE Vrancea Ionel Cel Mare, președintele ALDE Buzău Mihai Cristescu, președintele ALDE Vaslui Sorin Braniște și președintele ALDE Tulcea Petre Marinescu. În cadrul unei conferinţe de presă, europarlamentarul Norica Nicolai a declarat că protestul, desfăşurat astăzi, la Bucureşti, al poliţiştilor este “parţial îndreptăţit”, însă în afară de problema salariilor există şi problema ierahiilor din cadrul Ministerului de Interne, o situaţie determinată de avansările nemeritate, în grad de chestor, a multor persoane, fapt care a condus la o creştere a personalului din birouri în detrimental agenţilor care lucrează cu publicul şi luptă în combaterea criminalităţii.   Eurodeputatul nu consideră că problemele din Ministerul de Interne se vor rezolva prin demiterea ministrului.    “Parţial [protestul poliţiştilor] este îndreptăţit, sigur, este vorba de salarizarea celor care lucrează direct cu publicul, dar este şi o chestiune de management în minister. Cred că sunt foarte mulţi la conducere şi comandă, deci foarte mulţi  poliţişti care populează birouri şi mai puţini agenţi în prima linie, de dialog cu cetăţenii şi pe linia combaterii criminalităţii. Salarizarea poate fi o problemă dar şi o distribuire, un alt tip de management în cadrul Ministerului de Interne ar fi de dorit. Avem nevoie de mai multă ordine publică şi în ultimii 10 ani, mai ales  sub mandatul Băsescu, am avut cea mai mare concentraţie de generali pe mp în sistemul MI – asta a devalorizat funcţia şi relaţiile de subordonare şi buna funcţionare a instituţiei. Si foarte multe din aceste funcţii de chestor nu au fost efectul meritocraţiei, foarte mulţi au fost făcuţi cu ocazia unor evenimente, prea multe doctorate care au justificat competenţele şi  pe unii din ei i-am avut studenţi şi ştiu ce puteau dar au ajuns şi doctori în drept…  dar nu e în regulă, deci ierahiile în sistem au creat o stare neprincipială în accesul şi ierahiile profesionale.

Nu e posibil ca pentru unii să se poată să nu respecţi legea şi să-i faci chestori înainte de împlinirea termenului legal din statutul poliţistului şi alţii să muncească ani de zile în stradă şi să aibă ani de zile aceeaşi funcţie, se creează o stare de frustare care se repercutează asupra activităţii. Nu se impune [demiterea ministrului de Interne], ci un dialog cuministrul,  nu întotdeauna schimbarea e soluţia.  Doamna ministru trebuie să vadă care e situaţia în interior şi cum poate suplimenta forţele care sunt în relaţie directă cu cetăţeanul şi criminalitatea”, a declarat europarlamentarul Norica Nicolai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.