Alegeri în Eparhia Dunării de Jos

0
1022

Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos s-a întrunit în şedinţă de lucru la Centrul Eparhial. În deschidere, arhiepiscopul Casian a prezentat Decizia Patriarhală cu privire la dizolvarea Adunărilor eparhiale şi declanşarea alegerilor pentru constituirea noilor organisme eparhiale, pe temeiurile Statutului Bisericii Ortodoxe Române şi ale Regulamentului pentru alegerea, funcţionarea şi dizolvarea organismelor deliberative şi executive în parohiile, protopopiatele şi eparhiile din Patriarhia Română.

Membrii Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos au confirmat componenţa noilor Consilii şi Comitete parohiale, în urma alegerilor din 14 şi 21 ianuarie şi au fost luate toate măsurile în vederea delimitării celor 10 circumscripţii electorale stabilite şi desemnarea pentru fiecare circumscripţie a câte unui delegat eparhial, ales dintre clerici. Totodată, a fost emis Ordinul Circular pentru declanşarea alegerilor membrilor Adunării eparhiale.

În cuvântul de la final, Părintele Arhiepiscop a mulţumit membrilor Consiliului Eparhial pentru buna organizare şi desfăşurare a etapelor legate de alegerea noilor membri clerici şi mireni în cadrul forurilor de conducere ale Eparhiei Dunării de Jos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.