Alege să adopți un cățel din padocul Ecosal!

0
641

Reprezentanții Ecosal îi încurajează pe gălățeni să adopte căței din padocul public, care sunt vaccinați, cipați, sterilizați și care au nevoie să-și găsească o familie iubitoare! Totodată, conducerea Ecosal face apel la responsabilitate și îi roagă pe gălățeni să nu abandoneze animalele pe care deja le dețin ori puii patrupedelor pe care le îngrijesc, dar pe care nu le-au sterilizat la timp.

Este sezonul în care, din nefericire, apar puii de pisică și de câine pe străzi, unii dintre ei fiind aruncați chiar de stăpânii iresponsabili. Abandonul puilor este cauzat de persoanele care locuiesc în medii rurale ori urbane, preponderent la casă, care, în loc să-și sterilizeze animalele, preferă să le lase să-și urmeze instinctul, iar puii rezultați sunt abandonaţi în pieţe aglomerate, la periferii, tomberoane etc. Factorii care contribuie la amplificarea fenomenului ar fi: sursele de hrană (resturi menajere care abundă), oamenii care hrănesc generații întregi de pui proveniţi de la cățeaua blocului, în loc s-o sterilizeze și să-i ofere aceeași îngrijire până la dispariția ei natural; lipsa de responsabilitate a proprietariilor de animale care îşi lasă câinii nesterilizati să umble liberi pe străzi; lipsa educației privind necesitatea sterilizării, lipsa fenomenului de adopție și poate chiar nepăsarea este un alt factor important care duce la abandonarea animalelor        

Ce facem noi? Controlul reproducerii animalelor cu sau fără stăpân! Cu toate că pare cea mai lentă metodă, cu efecte care nu se văd instantaneu, aceasta este singura soluție care s-a dovedit eficientă în cazul unei populații mari de animale fără stăpân. Felul în care se aplică această metodă este unul simplu şi cu multe avantaje. Controlul reproducerii presupune: prinderea animalelor, deparazitarea, vaccinarea, sterilizarea lor și apoi adopția finală.

Adopţia unui animal este un act de responsabilitate, atât din partea unitatii noastre cât şi a persoanei care preia animalul. Nu dăm animale în adopţie către minori sau persoane care nu doresc să se legitimeze şi să ne ofere datele personale şi de contact.

Gălăţenii care doresc să adopte un patruped din padocul Ecosal pot suna la dispecerat ecarisaj, la numărul de telefon 0336100154, ori să facă o solicitare scrisă, prin e-mail, la adresa ecarisaj@ecosalgl.ro.  La momentul adopţiei, sunt necesare doar o copie a cărţii de identitate, a unei facturi de utilităţi şi o dovadă de venit. Căţeii din adăposturile publice au carnet de sănătate, microcip, sunt deparazitaţi, sterilizaţi şi vaccinaţi!”, transmit reprezentanții Ecosal.

Dacă nu puteti adopta un animal şi nu îl puteti  găzdui temporar din diferite motive, Ecosal vă poate ajuta prin demararea procedurii adoptării la distanță, la solicitarea voastră.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

sixteen + 19 =