Alege numele puiului de cangur pitic !

0
656

La finalul lunii ianuarie 2023, familia de canguri pitici de la Grădina Zoologică din Pădurea Gârboavele s-a mărit: Carla și Mario (așa îi cheamă pe părinți) au un pui frumos și sănătos, spre bucuria noastră ! Micuțul nu a părăsit încă marsupiul mamei sale, fiind destul de sensibil și vulnerabil la condițiile exterioare.
La momentul actual, din cauza vârstei foarte fragede, nu poate fi identificat sexul puiului. Dacă va fi mascul, atunci, după cca. doi ani, va deveni total independent de mamă, dar dacă va fi femelă, va putea rămâne în preajma mamei toată viața. Puiul va rămâne în marsupiul mamei cca. 280 de zile, dar, odată cu încălzirea vremii, vor fi destule momente când acesta va părăsi, temporar, marsupiul, astfel încât să poată fi observat și admirat de vizitatori.
Și, pentru că nu are un nume, conducerea Complexului Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță”, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Galați, lansează o campanile inedită prin care publicul vizitator să aleagă ce nume să poarte cangurul pitic ! Astfel, la sediul Grădinii Zoologice Galați din Pădurea Gârboavele, va fi amplasată o urnă transparentă, în care vizitatorii vor putea introduce bilețele cu numele pe care ar dori să îl poarte puiul lui Carla și Mario. Pe bilet se vor scrie două nume, de fată și de băiat. Campania este deschisă până pe 1 iunie 2023. Data extragerii numelui din urnă va fi anunțată din timp.

Cangurul pitic (Macropus rufogriseus) este originar din sud-estul Australiei, unde sunt zone cu climă temperată și pajiști fertile, dar poate fi întâlnit și în Tasmania. În ultimii ani, datorită intervenției omului, a devenit o specie care poate fi întâlnită și în Noua Zeelandă, Marea Britanie, Franța, Olanda sau Germania. Așa cum sugerează și numele, este semnificativ mai mic decât un cangur obișnuit, putând atinge o înălțime de 90 de cm și o greutate de 13 – 18 kg, față de o înălțime de 200 de cm și o greutate de 50 – 66 kg cât poate atinge ruda sa uriașă, Osphranter rufus, care trăiește tot în Australia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.