Aleea de la P-uri va intra în modernizare

0
1436

Primăria municipiului Galați anunță atribuirea contractului pentru modernizarea aleii de la P-uri, în zona cuprinsă între strada Navelor și parcul de la Elice. Proiectul face parte din planul de modernizare completă a centrului municipiului Galați.

„Un loc considerat emblematic pentru orașul nostru va căpăta un aspect nou, va avea o arhitectură modernă și am încredere că va deveni unul dintre locurile de promenadă cu care gălățenii se vor mândri. Continuăm astfel planul de punere în valoare a centrului orașului și de consolidare a unei identități locale solide”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

Prin acest proiect se dorește reamenajarea completă a aleii, a spațiilor verzi, plantări de arbori, realizarea de fântâni arteziene, paviment cu jeturi de apă și amenajarea unui curs de apă. Din punct de vedere tehnic, aleea urmează să aibă mobilier urban modern, sistem de drenare a apelor pluviale, precum și un sistem de iluminat decorativ și arhitectural.

Oferta câștigătoare a fost cea prezentată de Asocierea Tancrad SRL (lider de asociere), Lemacons SRL, ATU Consulting SRL, cu un preț total de 11.147.797,52 lei fără TVA.

Contract de achiziție publică prevede atât modernizarea aleii pietonale cuprinsă între strada Navelor și parcul de la Elice, cât și proiectarea, iar durata de realizare a contractului este de 18 luni calendaristice.

Amplul program de modernizare a centrului municipiului Galați a cuprins până acum zonele „Spicu-Romarta”, „Potcoava de Aur”, „Piața Regală”, strada Domnească, Parcul „Mihai Eminescu”, Pasajul Dunărea. Mai mult, în urmă cu câteva zile a fost predat amplasamentul pentru modernizarea zonei cuprinsă între Potcoava de Aur și Trei Star.

De altfel, acțiunile Primăriei municipiului Galați pentru transformarea centrului orașului într-unul modern, deschis și primitor au fost apreciate și la nivel național, dovadă premiul de „Excelență în Regenerarea urbană a spațiilor publice”, obținut în 2019  în cadrul „Galei AMR”, un eveniment organizat de Asociația Municipiilor din România.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.