Al treilea deces la Galați-un bătrân internat la Căminul “Sf. Ilie”

0
1557

Astăzi, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat decesul unui pacient bolnav COVID 19, în vârstă de 82 de ani, care se afla internat într-un cămin de îngrijire a bătrânilor din municipiul Galați. Potrivit GCS, bărbatul a fost confirmat pozitiv la COVID 19 pe data de 3 aprilie, când a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase, iar a doua zi, bărbatul a decedat. Potrivit fișei medicale transmisă de GCS, bărbatul avea drept comorbidități  demență, cardiopatie ischiemica, fibrilatie atrială, insuficiență cardiac.

Căminul privat de îngrijire a bătrânilor, Căminul “Sf. Ilie”, la care se afla internat bătrânul, are internați în jur de 140 de pacienți, care, potrivit procedurilor, sunt testați, în cadrul anchetei epidemiologice, demarată încă de ieri, când inițial, s-a comunicat că aici ar fi decedat un pacient cu COVID 19, informație infirmată ulterior de autorități. Astfel, prefectul județului Galați, Gabriel Avrămescu,  declara, ieri, că un pacient de 82 de ani a fost declarat pozitiv COVID 19, fiind vorba despre “contact cu o altă persoană din același cămin care a și decedat”.
Deocamdată, surse neoficiale arată că cel puțin 6 alți pacienți din căminul de bătrâni au fost confirmați pozitiv COVID 19 și internați la spitalele din municipiul Galați. În plus, căminul a intrat în carantină, jandarmii asigurându-se că sunt respectate restricțiile de acces în incintă.
Totodată, surse neoficiale susțin că directoarea căminului este și ea internată, de pe data de 2 aprilie în spital, după ce soțul acesteia, care s-ar fi aflat în excursie, în Turcia, la mijlocul lunii martie, ar fi decedat tot pe 2 aprilie, în spital, unde fusese transportat, de urgență.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × two =