Al treilea deces de COVID 19 la Galați- UPDATE – Informația a fost eronată!

0
1640

La ora 13.00, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat o a treia victimă la Galați – „o femeie, de 82 ani din județu Galați”. Este vorba despre „Persoană internată într-o instituție de îngrijire persoane vârstnice, confirmată în laboratorul Spitalului Galați pe data de 03/04/2020. În aceeași instituție s-au confirmat și alte cazuri COVID 19. Data decesului: 03/04/2020”, mai precizează sursa citată.

Ulterior, după trei ore, Prefectura Galați a anumțat că , „potrivit ultimelor precizări ale INSP, în prezent la nivel național sunt 140 decese. Cazul 137 de la Galați se infirmă. Persoana de 82 de ani care este instituționalizată într- un cămin pentru persoane vârstnice este pozitivă. Este contact cu altă persoană din același cămin care a și decedat”. 

Potrivit Prefecturii Galați, „toate efectivele din sistemul de siguranță și ordine publică din județul Galați sunt la datorie și acționează în sistem integrat pentru creșterea gradului de siguranță publică pentru cetățeni, dar și  pentru a preveni și limita răspândirea infecției cu noul Coronavirus – Covid 19.
Astfel, în ultimele 24 de ore echipe mixte alcătuite din polițiști, jandarmi, poliție de frontieră, polițiști locali dar și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale au verificat în sistem integrat, 1 189 de persoane aflate în izolare la domiciliu. De asemenea, fost controlate  27 de societăți comerciale.
Sancțiuni contravenționale aplicate: 261, în valoare de 521 160 lei, dintre care 249, în valoare de 500 160 de lei, pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației.
Conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică, în județul Galați 371 de persoane se află în carantină instituționalizată, iar 1 838 de persoane sunt autoizolate și monitorizate zilnic de medicii de familie sau de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.
În ultimele 24 de ore, 491 de persoane au finalizat perioada de 14 zile de autoizolare, și alte 12 persoane perioada de carantină, acestea neavând probleme de sănătate.
Pe teritoriul județului Galați, de la începutul pandemiei au fost confirmate cu COVID-19, 101 cazuri, dintre care 5 persoane vindecate și externate și trei persoane decedate”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.