Al doilea caz de coronavirus, confirmat la Galați

0
971

Un tânăr de 24 de ani este cel de-al doilea pacient cu coronavirus din Galați, în momentul de față acesta fiind internat la Institutul Național de Boli Infecțioase “Matei Balș” din București. Bărbatul s-a întors pe 12 martie din Italia și a fost transportat, sub escortă, de la intrarea în țară până la un spațiu de carantină, special amenajat pentru acest lucru în județul Galați, unde se mai aflau alte 11 persoane, tot în carantină.

“Starea de sănătate a bărbatului este bună, el este asimptomatic, însă testul a ieșit pozitiv. Urmează să se stabilească dacă acest bărbat a respectat condițiile de carantină și a rămas în cameră… Dacă nu le-a respectat și a intrat în contact cu celelalte 11 persoane din unitatea de carantină, în cazul acestora perioada de carantină se va prelungi cu alte 14 zile, din momentul în care au intrat în contact cu cazul confirmat”, a declarat, astăzi, într-o conferință de presă, directoarea DSP Galați, dr. Liliana Moise.

Și săptămâna trecută au existat semnale că într-ul alt spațiu de carantină, persoanele cazate de acolo au părăsit camerele și au ieșit în curte, fiind nevoie de intervenția autorităților pentru ca aceșia să respecte condițiile.

De altfel, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, toți membrii Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției – prefectul județului Galați, șefii inspectoratelor de Poliție, ISU, Jandarmi și Poliție de Frontieră, precum și directoarea DSP Galați – au făcut un apel public la gălățeni astfel ca aceștia să evite aglomerațiile, să se protejeze menținând măsurile de protecție (să se spele corect pe mâini, cu apă și săpun, să folosească dezinfectanți, să mențină o distanță minimă de siguranță față de alte persoane, să nu se înghesuie la magazine etc) și să se informeze doar din surse oficiale, fără a da credit fake news-urilor care circulă în această perioadă. Totodată, autoritățile au făcut apel și la persoanele care revin în Galați din așa-numitele zone roșii și zone galbene, făcând apel la responsabilitate, astfel încât aceste persoane să declare corect și sincer țările de unde provin, să se pună în autoizolare la domiciliu, sau, după caz, să respecte condițiile de carantină și neapărat să protejeze personalul medical, anunând doctorii cu care ar putea veni în contact dacă în ultimele 14 zile s-au întors din străinătate.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eighteen + sixteen =