Ajutorul guvernamental pentru cultivatorii de tomate, accesat de mii de gălăţeni

0
1229

Numărul cultivatorilor de tomate din judeţul Galaţi care, din ianuarie şi până acum,  au depus cerere pentru acordarea ajutorului guvernamental de minimis, conform HG 39/2017, este mai mare decât numărul beneficiarilor înregistraţi pe tot anul trecut. Astfel, potrivit datelor Direcţiei Judeţene Agricole Galaţi, pentru primul ciclu de producţie (ianuarie-mai a.c.) s-au depus deja 1.604 cereri de acordare a ajutorului de minimis, în condiţiile în care pe tot parcursul anului trecut s-au acordat ajutoare unui număr de 1.212 beneficiari (588 de beneficiari – în primul ciclul şi 524 de beneficiari, în al doilea ciclu, respectiv, perioada noiembrie-decembrie). Totodată, pentru al doilea ciclu din acest an, deja s-au depus 73 de cereri, dar Direcţia Agricolă Galaţi estimează că în total vor fi peste 1.000 de beneficiari.

Potrivit HG 39/2017, Guvernul acordă un ajutor financiar de 3.000 de euro (echivalentul în lei, ceea ce înseamnă, la cursul euro de anul trecut – 13.484,4 lei iar la cursul euro de anul acesta – 13.798,9 lei) fermierilor cu o suprafaţă de minim 1.000 de mp cultivaţi cu tomate, care au o producţie de 2 kg/ha şi care se angajează să comercializeze minim 2 tone de tomate. Ajutorul financiar se acordă după ce producătorii aduc la Direcţia Agricolă dovada vânzării tomatelor în unul din cele două cicluri, respectiv ianuarie-mai sau noiembrie-decembrie.

Anul trecut, Guvernul a acordat cultivatorilor de tomate din judeţul Galaţi o sumă totală în valoare de 16,339 milioane lei, în timp ce pentru cei 1.604 de solicitanţi care au depus cererile în acest an, urmează să se efectueze plăţi în valoare de 22,133 milioane lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.