Ajutor din partea tinerilor creștin ortodocși din Tecuci

0
692

“În data de 13 martie 2020, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Protoieria Nicorești împreună cu grupul catehetic “Tinerețe și Inițiativă”, din cadrul Ligii Tineretului Creștin Ortodox Român, filiala Tecuci, au desfășurat activitatea social-filantropică „Dăruind vei dobândi”.  Această activitate a fost inițiată cu două luni înainte, în perioada sărbătorilor prilejuite de Nașterea Domnului, atunci când zece tineri liceeni din Tecuci au mers cu colindul și au reușit să străngă o sumă de bani pentru a o dăruri semenilor aflați în dificultăți materiale și sociale.

Pentru a întregi fondul destinat ajutorării celor fără posibilități, la începutul primăverii, tinerii tecuceni au confecționat diverse mărțișoare pe care ulterior le-au vândut.

Cu dorința de a ajuta și de a aduce o bucurie unor familii nevoiașe, împreună cu preoți din Protoieria Nicorești și o familie binevoitoare din localitatea Matca, au achiziționat câte două aragaze, frigidere, butelii și aspiratoare, precum și alimente neperisabile și dulciuri în valoare de aproximativ 4000 de lei. Aceste bunuri au fost dăruite la două familii din localitățile Nicorești și Fântâni din județul Galați. Ambele familii aveau nevoie de sprijin, întrucât  cea din Nicorești are patru copii și cu greu se descurcă să le ofere copiilor cele necesare unui trai normal, iar familia din Fântâni are un băiat de 15 ani cu grave probleme de sănătate.

Prin această implicare și mobilizare, tinerii liceeni au dat dovadă de multă dragoste și disponibilitate jertfelnică în sprijinirea aproapele nostru aflat în nevoi.

Toți cei implicați în această activitate au fost impresionați de bucuria pe care au văzut-o pe chipurile celor ajutați. Exemplul lor este unul demn de urmat de fiecare dintre noi mai ales în această perioadă de pregătire sufletească și trupească pentru luminatul Praznic al Învierii Domnului nostru Iisus Hristos”, trasnmit reprezentanții Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × one =