Ajutor de urgență de la Primărie: lemne de foc pentru gălățenii cu venituri reduse

0
996

Familiile și persoanele singure aflate în dificultate, care folosesc surse de încălzire cu material lemnos, vor primi și în acest an, gratuit, lemne de foc din partea Primăriei.

Reprezentanții instituției anunță că, până pe data de 9 noiembrie 2018, de luni până joi, în intervalul 8:30 – 12:00, 13:00 – 15:00 și vineri – între orele 8:30 – 12:00, la Serviciului Public de Asistenţă Socială, de pe str. Fraternităţii nr.1, se depun cererile pentru acordarea ajutorului de urgență constând în lemne de foc. Cererile pentru acordarea ajutorului de urgență, constând în lemne de foc pentru perioada sezonului rece noiembrie 2018 – martie 2019, trebuie să fie însoţite de actele de identitate ale solicitantului şi acte doveditoare ale veniturilor realizate. Ajutorul de urgență  se acordă  familiilor aflate în dificultate.

  • Criteriul social general ajutorul de urgenţă constând în lemne de foc urmează a fi acordat persoanelor/familiilor cu un venit mediu net lunar sub nivelul salariului minim pe economie/lună/membru de familie (1.900 lei), care nu pot beneficia de prevederile Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat şi care în urma efectuării anchetei sociale se pot încadra într-una dintre situaţiile prioritare identificate mai jos:
  • Prioritatea nr. 1 – pensionarii singuri sau familii de pensionari fără aparţinători legali sau cu susţinători legali dar care se află în imposibilitatea de a susţine financiar cheltuielile legate de achiziţionarea combustibililor necesari încălzirii locuinţei acestora, în perioada de iarnă;
  • Prioritatea nr. 2 – familii confruntate cu probleme grave de sănătate a membrilor acesteia, care în urma anchetei sociale, a detalierii bugetului familiei, a cheltuielilor lunare şi a actelor medicale prezentate la dosar, reprezintă cazuri sociale ce necesită acordarea unui ajutor de urgenţă;
  • Prioritatea nr. 3 –  persoanele cu handicap gradul I,II,III;
  • Prioritatea nr.4 – alte situații sociale deosebite, constatate în urma efectuării anchetei sociale;

În prezent, în gestiunea Direcției Financiar Contabilitate – Depozit Traian Nord (str. Zimbrului nr.1) din cadrul Primăriei municipiului Galați există 1.050 m3 de lemne de foc rezultate din deșeuri și tăieri.

Fiecare familie sau persoană singură aflată în dificultate, care se încadrează în criteriile menționate mai sus, primește câte 2 m3 de lemne de foc.

Lemnele care vor fi acordate ca ajutor de urgență vor fi transportate, gratuit, la domiciliul solicitanților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.