Ajutoare oferite de Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva“ din Galați

0
1109
În toată perioada de pandemie, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, în Arhiepiscopia Dunării de Jos, Aşezămintele social-filantropice parohiale au oferit constant hrană caldă, alimente neperisabile, produse de igienă şi alte ajutoare familiilor cu mulţi copii, elevilor cu posibilităţi materiale reduse şi altor categorii de persoane defavorizate.
O parohie implicată activ în astfel de activităţi sociale este şi parohia gălăţeană ”Sfânta Cuvioasă Parascheva”, care, încă din primle zile ale pandemiei i-a spijinit atât pe cei 100 de asistaţi din cadrul cantinei parohiale, cât şi pe alţi semeni instituţionalizaţi în diferite centre şi aşezăminte de ocrotirea socială din municipiul Galaţi.
Astăzi, 12 octombrie, în contextul sărbătoririi hramului, parohia ”Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Galaţi a desfăşurat o nouă activitate filantropică pentru cei 100 de asistaţi din cadrul cantinei parohiale şi pentru 50 de persoane cu disabilităţi din cadrul unui Centru social din municipiul Galaţi. Cei 150 de beneficiari nevoiaşi au primit din partea parohiei alimente neperisabile, îmbrăcăminte, încălţăminte, lenjerii pentru pat, prosoape şi produse de igienă în valoare de 10.500 lei.
După ce au pregătit darurile, preotul paroh Ioan Gologan şi voluntari din cadrul acestei parohii s-au deplasat la sediul Centrului de îngrijire şi asistenţă pentru persoane adulte cu dizabilităţi din municipiul Galaţi şi la casele persoanelor asistate pentru a le oferi darurile.  Ajutorul din partea parohiei a fost primit cu mare bucurie şi constituie un real folos pentru cei sărmani.
Activităţile care se derulează prin cantina „Sf. Cuv. Parascheva“ sunt asigurate de trei angajaţi ai parohiei, fondurile provenind din parohie și din donații.
De la începutul perioadei de pandemie şi până astăzi, cantina a oferit hrană şi alte ajutoare în valoare de 225.000 lei. Încă din anul 1998, de la inaugurarea cantinei, parohia a asigurat o masă caldă pe zi pentru 100 de persoane provenite din categorii sociale defavorizate, precum copii sărmani, bătrâni cu pensii mici, bolnavi imobilizaţi în casă, oameni ai străzii, dar şi persoane care au fost spitalizate sau care îşi au domiciliul în localităţile din preajma municipiului Galaţi şi care au venit în oraş pentru analize medicale în ambulatoriu”, transmite Pr. Rareş Bucur, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.