Ajunge Sidexul în curtea Liberty House ?

0
4663
????????????????????????????????????

Seara trecută a circulat un zvon cum că Sidexul a fost cumpărat de Liberty House Group, mare companie industrială şi metalurgică fondată în Regatul Unit al Marii Britanii în 1992 de către industriaşul Sanjeev Gupta. La acel moment nu se ştia nici preţul, nici dacă tranzacţia a fost cu adevărat încheiată.

,,Zvonul poate fi adevărat dar nu putem să confirmăm. Sunt mai mulţi în cursă (pentru cumpărare-n.r.), discuţiile sunt spre finalizare. Liberty House este unul dintre cei foarte interesaţi de Galaţi, dar mai sunt şi alţii. E o firmă foarte bună, dar nu putem confirma că s-a semnat ceva. Din câte ştim nu s-a semnat nimic, dar discuţiile sunt spre finalizare. E o chestiune de zile sau săptămâni până se va şti ceva” au declarat surse de pe platforma siderurgică.

Financial Times anunţa încă din luna august că Liberty House, grup industrial privat din Marea Britanie, vrea să-şi continue seria de achiziţii din ultima vreme prin cumpărarea combinatului de la Galaţi de la indianul Mittal.

Liberty House Group, denumită şi Liberty House sau Liberty House UK, este o companie industrială şi metalurgică fondată în Regatul Unit în 1992 de către industriaşul Sanjeev Gupta. Are sediul la Mayfair, Londra şi are noduri globale în Dubai, Singapore şi Hong Kong. Compania se concentrează pe comerţul cu metale feroase şi neferoase, reciclarea metalelor, producţia de oţel şi aluminiu şi produse şi servicii de inginerie.

Compania, alături de Grupul SIMEC, parte a Alianţei GFG, a achiziţionat, în noiembrie 2016, unitatea de prelucrare a aluminiului Lochaber de la Rio Tinto Group. În februarie 2017, compania a acceptat să cumpere divizia de oţel specială a Tata Steel Europe pentru 100 de milioane de lire sterline. Achiziţionarea a inclus facilităţile diviziei din Rotherham, Stocksbridge şi Brinsworth în South Yorkshire şi Wednesbury în West Midlands. În iulie 2017, Liberty a cumpărat oţelăria austriacă Arrium.

,,Firma asta, dacă va fi să fie ea, este o firmă foarte bună. E o firmă britanică, nu are nicio operaţiune în India. Are operaţiuni în America, Australia, în Europa. Este o firmă excelentă, foarte serioasă, firmă care face oţel şi aluminiu. Dacă va fi Liberty va fi foarte bine pentru Galaţi”, ne-au spus sursele noastre din combinat.

Potrivit Financial Times, în cursa pentru cumpărarea Sidexului mai sunt compania britanică British Steel, dar şi Metinvest, companie deţinută de miliardarul ucrainean Rinat Ahmetov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.