AFDJ va avea o nouă navă de semnalizare plutitoare

0
1704
O navă de semnalizare plutitoare, care costă aproape 16 milioane de lei, va intra în dotarea Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi, până la sfârşitul anului 2018, aceasta urmând să fie construită la Şantierul Naval ATG din Giurgiu.
Este vorba despre prima navă achiziţionată de AFDJ Galaţi din fonduri europene nerambursabile.
Directorul AFDJ Galaţi, Dorian Dumitru, a anunţat astăzi într-o conferinţă de presă, că a semnat un contract cu reprezentanţii Şantierului Naval ATG din Giurgiu, în urma unei licitaţii, pentru realizarea unei nava de semnalizare plutitoare care va fi realizată din fonduri aferente Mecanismului de Interconectare a Europei (CEF) – 85% şi de la bugetul de Stat – 15 %,  valoarea investiţiei fiind de 15.885.000 lei fără TVA, iar termenul de execuţie de 14 luni.
„Această navă de semnalizare va activa pe sectorul administrat de partea română de către AFDJ din cadrul sectorului româno-bulgar al Dunării şi în special în zona Bechet-Corabia. Acolo, în special în această zonă, la km 679-625, avem câteva puncte critice unde trebuie să monitorizăm în permanenţă, în special atunci cotele Dunării sunt scăzute, debitul este scăzut şi adâncimea de pe şenal crează probleme. Nava va fi folosită în special pentru semnalizarea plutitoare, deci fiind o navă modernă, cu o viteză de deplasare de 16 km/h, se poate deplasa rapid în zonele unde este nevoie de intervenţie pentru relocarea semnalizării plutitoare. Este prima navă care este achiziţionată din fonduri europene nerambursabile”, a spus Dorian Dumitru.
Nava va avea o lungime de 36 metri, lăţimea de 9 de metri, un pescaj de 1,4 metri, în timp ce motorul principal va dezolta 2X390 kw.
Şeful AFDJ Galaţi a precizat că în prezent regia dispune de cinci nave de semnalizare plutitoare construite în urmă cu peste 30 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.