Aeroportul de la Galați, singurul din România cu activitate principală cargo. Urmează studiul de fezabilitate

0
1835

Europarlamentarul Dan Nica, președintele PSD Galați și liderul delegației PSD din Parlamentul European, a anunțat, săptămâna aceasta, la Strasbourg, că studiul de fezabilitate al aeroportului de la Galați va fi scos la licitație în zilele următoare.

Prezent într-o conferință de presă alături de europarlamentarul brăilean Mihai Tudose, Dan Nica a subliniat că „împreună cu Mihai Tudose am luat decizia de a crea un parteneriat pentru Dunărea de Jos. Vrem să arătăm că merităm, că suntem o zonă care are nevoie de investiţii şi că nu putem fi trataţi ca o regiune de mâna a doua pentru că nu suntem, şi vom arăta tuturor şi ce putem face şi cum va arăta această regiune în următorii câţiva ani”. Mihai Tudose a menționat că aeroportul de la Galați va fi singurul din România care va avea activitate principală cargo. Cei doi europarlamentari au făcut o trecere în revistă a proiectelor de infrastructură de anvergură inițiate și continuate de PSD – Centura Mare a Galaţiului, Varianta Ocolitoare a municipiului Galaţi, Podul peste Dunăre, Drumul Expres Galaţi-Brăila, Platforma Multimodală din Portul Galaţi – care, în prezent, se află în diferite stadii. Totodată, cei doi europarlamentari au transmis un mesaj ferm de colaborare între Galați și Brăila.

Amintim că președinții Consiliilor Județene din Galați și Brăila – Costel Fotea și Francisk-Iulian Chiriac – au încheiat un parteneriat pentru construirea la Galați a mult așteptatului aeroport care să deservească întreaga regiune.

Ne-am dat mâna, risipind, sper eu, zvonurile privind orgoliile dintre cele două județe, astfel încât, împreună, să facem tot ceea ce putem pentru a construi acest aeroport internațional, unul pe care ni-l dorim cu dublă funcțiune, de călători și de mărfuri (cargo).
Într-o primă fază, una care va debuta cât mai curând, vom demara procedurile pentru realizarea studiului de fezabilitate și a tuturor expertizelor tehnice necesare – de vânt, de precipitații, număr de ore de ceață, număr de ore de soare, structura solului și altele, iar în paralel vom face demersurile necesare pentru finanțarea acestei investiții extrem de importantă pentru dezvoltarea regiunii noastre. Există deja studii care arată că acest aeroport ar deservi nu doar Galațiul și Brăila, ci și Focșaniul, o parte din județul Vaslui și localitățile de graniță din Republica Moldova. Acest obiectiv de investiții este inclus în Master Planul General de Transport al României”, declara Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, la scurt timp de la semnarea parteneriatului.

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × 3 =