Adunarea Generală a Federaţiei Filantropia, în Arhiepiscopia Dunării de Jos

0
101

În perioada 5-7 mai 2025, în Arhiepiscopia Dunării de Jos se desfăşoară lucrările Adunării -Generale a Federaţiei Filantropia.

În acest an, lucrările întrunirii sunt găzduite de Aşezământul socio-medical ”Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” – Lacu Sărat, judeţul Brăila.

Programul a debutat ieri seară în Capela „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon“ din cadrul Aşezămâtului eparhial cu slujba de Te Deum oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în prezenţa părintelui Ciprian Ion-Ioniţă, consilier patriarhal, coordonator la Sectorul social-filantropic al Patriarhiei Române şi preşedintele Federației Filantropia, a reprezentanţilor organizaţiilor locale ale acestei federaţii şi a preoţilor coordonatori de centre sociale din municipiul Brăila.

Ierarhul Dunării de Jos a rostit rugăciuni de mulțumire către Milostivul Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra membrilor acestei organizaţii, şi, totodată, a înălţat rugăciuni pentru toţi cei care sprijină lucrarea social-filantropică a Bisericii.

În continuare, în Sala ”Sf. Ioan Evanghelistul” a Aşezământului de la Lacu Sărat, domnul prof. univ. dr. George Enache şi domnul prof. univ. dr. Ionel Cândea au susţinut o conferinţa dedicată Anului omagial şi comemorativ 2025.
Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a înmânat celor doi distinşi invitaţi, din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, ca semn al preţuirii şi binecuvântării, Diploma Anului Centenar al Patriarhiei Române.
Şi preotul Cristian Podaşcă, consilier social în cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, a primit din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Ordinul ”Sfântul Ioan Gură de Aur”.

Pe 6 mai, s-a desfăşurat prima sesiune a lucrărilor Adunării Generale a Federaţiei Filantropia în cadrul căreia au fost discutate aspecte de ordin administrativ privind raportul de activitate al federaţiei din ultimul an, analizarea proiectelor finalizate şi a celor aflate în desfăşurare, precum şi proiectarea noilor programe planificate pentru a veni în sprijinul persoanelor vulnerabile.

În cadrul şedinţei a fost prezentat şi progresul înregistrat în cadrul campaniei de strângere de fonduri ”Ajută un bătrân să zâmbească”. Până în prezent, prin intermediul acestei campanii au fost sprijiniți 2580 de bătrâni.
De asemenea, reprezentanţi din cadrul Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES) au prezentat un proiect privind prevenirea și combaterea violenței în familie, ce ar putea fi implementat în următorii ani.

Ziua s-a încheiat cu vizitarea unor biserici reprezentative şi a unor centre sociale şi obiective cultural-religioase din cele două municipii ale Eparhiei Dunării de Jos, Galaţi şi Brăila.

Pe 7 mai, vor continua dezbaterile din cadrul celei de-a doua sesiuni cu prezentarea modalităţilor de implementare eficientă a proiectelor aflate în derulare, precum şi modul în care asociaţiile locale trebuie să se implice pentru susţinerea acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.