Acţiune demonstrativă de tăieri anuale de trandafiri la Grădina Botanică

0
535

Vineri, 31 martie 2023, începând cu ora 12.00, specialiștii Grădinii Botanice din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi vor efectua o demonstrație de tăieri anuale de primavara la toate grupele de trandafiri aparținând patrimoniului propriu. La activitate va participa și dr.Iuroaea Gheorghe, un pasionat de horticultură din Galați, care a mai colaborat cu instituția gălățeană în 2022, la proiectul „Schimb de practici horticole și îmbogățirea colecției de roze”.
Odată cu creșterea temperaturii exterioare, una dintre cele mai importante acțiuni care trebuie realizată la trandafiri este tăierea lor. Aceasta trebuie făcută cu multă grijă, pentru ca plantele să nu aibă de suferit. Fără tăierile de primăvară, trandafirii pot înflori dar vor avea aspectul neîngrijit al arbuștilor sălbatici. Tăierea întreține menținerea formei tufei de trandafiri, igienizează planta și reînnoiește ramurile purtătoare de flori.
De asemenea, se va face și o demonstrație de plantare corectă a trandafirilor. Doritorii și pasionații de cultura trandafirului sunt așteptați în sectorul Rosarium al Grădinii Botanice din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.