Acțiune a pompierilor tecuceni la Matca

0
398
“După o luptă de patru ore toride cu focul, echipajele Secției de pompieri Tecuci au reușit sa salveze doua case din localitatea Matca, transmite ISU Galați. Potrivit sursei citate, “când au ajuns la locul intervenției, flăcările se manifestau generalizat la acoperișul gospodăriei, iar focul se extinsese către alte anexe si solariile învecinate.
Cele trei echipaje de pompieri au lichidat operativ  incendiul în limitele găsite, astfel încât focul nu s-a extins la  ele două case învecinate. Cu toate acestea, pagubele suferite au fost destul de mari. Bilanțul incendiului arata ca au ars 3 camere ale unei locuinte pe o suprafata de 40 m.p. cu mobilierul din interior, 3 solarii pe o suprafata de cca. 260 m.p și doua anexe gospodaresti pe o suprafață de cca. 35 m.p. împreună cu un porumbar conținând 4 tone porumb.
Incendiul a pornit de la un scurtcircuit electric, cauzat de un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată. Lemnul uscat a favorizat extinderea de la anexe către tot acoperișul locuinței distruse.
Reamintim cetățenilor ca majoritatea incendiilor de natura electrica se soldează cu pierderi materiale ridicate și deseori cu victime omenești. Principalele cauze  care au produs incendii de natura electrica in ultima perioada sunt: fosirea cablurilor electrice defecte, folosirea conducătorilor electrici neizolate corespunzător fata de materialele combustibile și suprasolicitarea instalațiilor electrice prin folosirea de prea mulți consumatori pentru rețeaua respectiva, adeseori instalația electrica fiind îmbătrânită sau cu improvizații”.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 + 10 =