Acțiune a Poliției Rutiere Galați pentru combaterea oboselii la volan

0
834

Polițiștii rutieri din Galați au organizat astăzi o acțiune pe DN 24 D și DN 26, șosele pe care șoferii din zona Moldovei le tranzitează în drum spre mare. Au fost opriți, în special, conducătorii auto cu mașini din alte județe, care au primit cafea, apă și sfaturi de drum în siguranță.

”În cursul acestei dimineți, polițiștii Serviciului Rutier Galați și reprezentanți ai Asociației pentru Instruire în Situații de Urgență (U.V.S.A.R.) au desfășurat, pe D.N.24D și D.N. 26, o acțiune preventivă având drept scop conștientizarea de către conducătorii auto a pericolului producerii accidentelor, pe fondul oboselii la volan.

Acțiunea a avut loc în contextul în care somnolența la volan este asociată cu aproximativ 20% din totalul accidentelor rutiere, fiind considerată una dintre principalele cauze ale accidentelor mortale care au loc pe autostrăzi și alte drumuri express.
Astfel, căscatul, lăcrimatul ochilor, vederea încețoșată, nevoia de a închide ochii, scăderea vitezei de reacție și devieri de la traiectorie, sunt doar câteva dintre indiciile stării de somnolență la volan.
În cursul acțiunii, conducătorilor auto opriți în trafic le-au fost înmânate pliante în care sunt prezentate cauzele și indiciile stării de somnolență la volan.
Totodată, polițiștii și reprezentanții U.V.S.A.R. le-au oferit conducătorilor auto apă și cafea, explicându-le importanța momentelor de pauză și relaxare, în timpul conducerii autovehiculului pe distanțe mari de drum”, a precizat Poliția Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.