Academia Greensteel la Universitatea Dunărea de Jos

0
816

Universitatea de stat “Dunărea de Jos” din Galați anunță că rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, prof. univ. dr. Puiu-Lucian Georgescu, a semnat un Memorandum de Înțelegere cu dl. Sanjeev Gupta, Președintele Consiliului de Administrație al Liberty Galați SA care vizează colaborarea în scopul creării unei Academii LIBERTY Galați GREENSTEEL. Potrivit reprezentanților Universității Dunărea de Jos, “Academia de Competențe LIBERTY Galați, care va fi un parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galati, va stimula mai mulți tineri, de la ingineri de vârf până la specialiști tehnici și operaționali, să se alăture industriei siderurgice pentru a ajuta la dezvoltarea unor metode de producție sustenabile și prietenoase cu mediul înconjurător.
Academia va urmări:
– Dezvoltarea competențelor asociate științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii (STEM) și va ajuta tinerii să beneficieze de experiențe la locul de muncă.
– Capacitarea tinerilor de a beneficia de dezvoltarea competențelor cu care să își îmbunătățească perspectivele de angajare.
– Sprijinirea tinerilor pentru a conștientiza că oțelul este esential pentru viitorul lor și că avem nevoie de ajutorul lor pentru a construi un viitor durabil pentru noi toți.
Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați va asigura o echipă dedicată care să sprijine programele Academiei, atât cu personal didactic, cât și cu personal auxiliar.
Liberty Galați este cel mai mare combinat siderurgic integrat din România, cu o forță de muncă de 7.600 de oameni și o capacitate de producție curentă de aproximativ 2 milioane de tone de oțel pe an pentru clienți din domeniul construcțiilor, naval, petrolier și gaze, precum și cel al producției de energie eoliană.
GREENSTEEL este oțelul obținut prin retopirea fierului vechi sau prin topirea fierului redus direct (DRI) produs pe bază de gaz metan (tranziție către hidrogen). Fierul vechi și /sau DRI este topit în cuptoare cu arc electric alimentate, acolo unde e posibil, prin tehnologii cu emisii scăzute sau cu energie regenerabilă, pentru a obține produse din oțel de înaltă calitate”.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 + 14 =