Pentru al șaptelea an, ATE Club Albatros Galați continuă proiectul ”Hai cu noi pe munte!”, un proiect care promovează mișcarea în aer liber, drumețiile pe munte și dragostea pentru natură, prin organizarea unor activități și drumeții în cadrul cărora se va discuta despre orientare, pericole, reguli de conduită, importanța echipamentului și alte detalii specifice ieșirilor în natură.
«Visezi dintotdeauna să cutreieri România cu rucsacul în spate? Te-au fascinat mereu dealurile, pădurile sau Delta? Iubeşti natura şi vrei să o explorezi? Dorești să te cocoți pe cât mai mulți munți? Dacă răspunsul tău este “Da”, atunci această invitaţie este pentru tine!» Acesta este mesajul care însoțește formularul de înscriere disponibil online, pe https://forms.gle/9xeFr5j38bjgsMUM8
“Proiectul “Hai cu noi pe munte!” se defășoară anual, în Galați, și este destinat tinerilor cu vârste între 18 şi 35 de ani. Taxa de participare este simbolică și constă în rechizite școlare noi, care vor fi donate ulterior copiilor de la Fundația Cuvântul Întrupat. Ediția de anul acesta va începe pe data de 7 aprilie și va continua cu mai multe întâlniri în care vor fi abordate teme principale precum: echipamentul esențial; organizarea unei drumeții; alimentația în drumeție; folosirea busolei și a hărții în orientare; noduri și tehnici de cățărare; etică montană (în parcuri naționale, cabane, pe poteci etc.); cântece montane; flora și fauna din România; mituri și temeri legate de natură.
Fiecare aplicație va fi structurată pe principiul unei drumeții și a unui atelier practic, în teren, pe una sau mai multe teme de mai sus. Iar dificultatea traseelor va crește progresiv și va fi adaptată în funcție de nivelul grupului. Coordonatorii și instructorii din cadrul proiectului sunt voluntari cu experiență, membri ai ATE Club Albatros Galaţi.
De ce facem asta? Deoarece noi chiar credem în dezvoltarea personală în natură și pentru că ne dorim să creștem comunitatea iubitorilor de drumeții și voluntariat de mediu. Astfel că, după finalizarea cursului, toți participanții vor fi invitați să continue să meargă cu noi pe munte și să participe la alte activități pe care le avem în calendar, devenind membri Albatros.
ATE Club Albatros Galați este o organizație nonguvernamentală, nonprofit, de tineret, fondată în 2006, dar care a existat ca grup informal sau sub alte forme de organizare încă din 1988. Asociația dezvoltă proiecte și activități în domeniile turistice, ecologice, sportive, culturale și socio-educative și numără în prezent peste 60 de membri activi”, transmit reprezentanții Clubului Albatros Galați.