A început vaccinarea anti-Covid

0
643

Campania de imunizare împotriva Covid 19 a început luni, 4 ianuarie 2021, la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați.

Prima persoană vaccinată a fost medicul Manuela Arbune, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase, care era de gardă în martie 2020, când a fost confirmat primul caz de infectare cu SARS-Cov 2 la Galați.

”A fost un an în care am stat adesea departe de cei dragi, de copii, de soți, de părinți. Un an în care. Ne reîntâlnim acum, după mai bine de nouă de luni de când, într-o gardă, vă spuneam despre primul caz de infecție Covid-19 la Galați. La acel moment era ceva nou, mai mult o curiozitate, dar și teamă, teamă de necunoscut, de posibile scenarii ale acestei pandemii. A fost un an în care evenimentele s-au derulat cu o viteză mult mai mare decât ne imaginam, în care timpul s-a contractat pentru fiecare dintre noi și am adunat drame personale, drame sociale, drame medicale, care ne-au epuizat emoțional și fizic, dar care, totodată, ne-au îmbogățit experiența și capacitatea de a empatiza cu semenii noștri. Vaccinul nu doare deloc și este bine să ne vaccinăm”, a declarat medicul Manuela Arbune la puțin timp după ce a fost vaccinată.

În județul Galați au ajuns, pentru moment, 975 de doze de vaccin anto-Covid, care vor fi administrate personalului medical din spitale. Autoritățile au pregătit două centre de vaccinare generală, la Spitalul Județean de Urgență și la Spitalul Militar Galați, în care vor fi vaccinate toate categoriile de personal medical eligibil pentru etapă a campaniei naționale de vaccinare. Centre de vaccinare sunt în toate spitalele din județ, în acestea urmând să fie imunizat personalul propriu.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ten + nineteen =