A început Studenţiada – flashmob, donare de sânge şi cursuri de prim ajutor

0
1145

Începând de astăzi şi până duminică inclusiv la Galaţi se desfăşoară “Studenţiada”, un festival studenţesc organizat de Uniunea Națională a Studenților din România (UNSR) în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului şi programat să de deruleze, simultan, în 16 centre universitare din țară unde există filiale: București, Iași, Craiova, Timișoara, Tg. Jiu, Petroșani, Galați, Constanța, Brasov, Târgu- Mureș, Bacău, Târgoviște, Arad, Sibiu, Ploiești și Cluj.

La Galaţi, evenimentul se desfăşoară  sub organizarea Societăţii Studenţilor Medicinişti Galaţi (SSMG) în parteneriat cu AIESEC Galaţi şi Liga Studenţilor Basarabeni din Galaţi (LSBG). Festivalul cuprinde diverse evenimente dedicate educaţiei, sănătăţii, culturii, sportului, dar şi distracţiei. Astfel, astăzi, la ora 21.00, în faţa Universităţii Dunărea de Jos, va avea loc un flashmob intitulat “Suntem toţi egali”?, marţi, de la aceeaşi oră, este programată „seara de film” la cinema 3 D,  în timp ce miercuri şi joi sunt dedicate activităţilor sociale şi cu impact în domeniul sănătăţii. Astfel, pe 18 şi pe 19 octombrie, la ora 10.00, zeci de studenţi se vor întâlni la Centrul de Transfuzii Galaţi, pentru a dona sânge. Tot miercuri, de la ora 15:00, în Grădina Publică, studenţii sunt invitaţi la o demonstrație de fitness, denumită (cum altfel?) „Mișcarea studențească”. După amiaza, de la ora 17.30 (miercuri) şi 15.30 (joi), în  incinta căminului F, etajul 2 a Campusului Studențesc, tinerii vor putea participa la proiectul “Preţuieşte viaţa” în cadrul căruia vor urma două module de acordare a primului ajutor în caz de obstrucţia căilor respiratorii sau stop cardio-respirator şi, respectiv, de efectuare corectă a bandajelor şi pansamentelor, precum şi de măsurarea tensiunii arteriale. Cursurile vor fi susținute de echipe de voluntari ai SSMG, studenți la Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, ce au cunoștințe în domeniu dobândite atât din facultate, cât și în urma unor cursuri de pregătire și stagii de voluntariat la Serviciul Județean de Ambulanță Galați. Cursurile vor fi însoțite atât de parte teoretică, cât și de parte practică, iar toți participanții vor primi certificat de participare.

Vineri, de la ora 17.00, tinerii sunt invitaţi la “Studtalks” (la Facultatea ASE), sâmbătă, de la ora 15.00, în Grădina Publică, pot căuta indicii la “City Quest”, finalul fiind programat duminică, cu un Student Party, la Club Infinity Galaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.