A început restructurarea urbană în Ţiglina II. Ce se construieşte în locul garajelor demolate

0
4097

Cartierul Ţiglina II, în zona Colegiului Naţional „Costache Negri”, îşi va schimba faţa până la finele acestui an, întrucât, astăzi, au început lucrările de restructurare urbană. În locul garajelor demolate, municipalitatea va crea o parcare cu 122 de locuri, un parc, spaţiu verde pentru reabilitarea peisagistică a zonei şi un loc de joacă modern.

„Lucrările fac parte din proiectul Amenajare parcare şi parc Ţiglina II, aferent bloc E6, cu o valoare de 1.921 835 de lei. Zona va cuprinde o parcare cu o capacitate de 122 de locuri, un parc cu aleile pietonale aferente, spaţiu verde şi un modern loc de joacă pentru copii. Termenul de execuţie a lucrării este de 6 luni”, a anunţat primarul Ionuţ Pucheanu.

Proiectul mai prevede, însă, şi o alee carosabilă, care ar urma să facă legătura între strada Brăilei, zona Grădiniţei nr. 9, Biserica „Sf. Nicolae” şi partea de vest a amplasamentului de locuit, spre strada Constructorilor. Locurile de parcare vor fi amenajate pe ambele părţi ale aleii, perpendicular pe sensul de mers. Pentru iluminat public se vor monta stâlpi metalici ornamentali prevăzuţi cu becuri cu LED.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.