A început prohibiția la pește! Se dau amenzi

0
889
20 de pescari din galați au fost sancționați de Jandarmerie, în weekend, fiindcă pescuiau în perioada de prohibiție.
„Întrucât, începând cu data de 9 aprilie a intrat în vigoare ordinul privind prohibiția generală pentru pescuit în anul 2021, astăzi, 11 aprilie, jandarmii gălățeni au efectuat mai multe verificări în zona cursurilor de apă și a lacurilor interioare. Cu această ocazie au fost depistate peste 20 de persoane care nu respectau prevederea legală, iar trei dintre acestea au fost sancționate contravențional cu avertisment scris”, precizează Jandarmeria Galați.
Potrivit legii, prohibiția generală pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial este de 60 de zile, în perioada 9 aprilie – 7 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 24 aprilie – 7 iunie inclusiv.
De asemenea, pescuitul în perioada de prohibiție sau în zonele protejate constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 600 lei la 1000 lei și cu reținerea și suspendarea permisului sau autorizației de pescuit, pe o perioadă de 90 de zile.
Persoanele interesate pot consulta Ordinul MADR/MMAP nr. 58/462/2021 privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.