A început distracția la Oktoberfest!

0
2965

Zeci de gălățeni au asistat, aseară, la deschiderea primei ediții a Oktoberfest la Galați, eveniment ce se va desfășura până duminică inclusiv, de la ora 11.00, pe platoul din fața Sălii Sporturilor. După ce s-a respectat tradiția instituită în 1950, la Munchen, aceea ca primarul orașului să dea cep unui butoi cu bere, aseară, la Galați, a început distracția. “Poate că nu e o sărbătoare tradițional românească, dar este o sărbătoare îndrăgită de toată lumea și sper să nu rămână la prima ediție, iar gălățenii să prindă gustul acestui tip de sărbătoare, astfel încât să avem toamna o sărbătoare care să preceadă o altă sărbărtoare, una românească, vorbesc de Ziua Recoltei care se deschide mâine în Piața Mare, nu fac antireclamă, dar e bine de știut că încercăm să punem Galațiul pe harta distracției și a turismului. Distracție plăcută, beți responsabil!”, le-a urat gălățenilor primarul Ionuț Pucheanu.

Reamintim, până duminică, gălăţenii şi nu numai sunt invitaţi să deguste diferite tipuri de bere românească şi germană, organizatorii pregătind 400 de hectolitri de bere. Participanţii la festival vor avea ocazia să guste şi diverse produse alimentare specifice bavareze şi să participe la diverse conscursuri cu premii, inclusiv Miss Oktoberfest şi Regele Berii. Galaţiul este al treilea oraş după Bucureşti şi Timişoara în care se desfăşoară în această toamnă Oktoberfes, organizatorii aşteptându-se la atragerea a circa 25.000 de consumatori.

Pentru creşterea siguranţei publice, în perioada 28 septembrie – 1 octombrie, a.c., peste 50 de jandarmi, constituiţi în echipe mobile auto, patrule de jandarmi cât şi echipe operative de combatere a faptelor antisociale, vor asigura ordinea şi siguranţa publică cu ocazia desfăşurării în municipiul Galaţi a festivalului Oktoberfest. De asemenea,  În cele patru zile de festival, se vor afla la datorie și  48 de poliţişti locali de la ordine publică, 28 de poliţişti locali din cadrul Serviciului de Siguranţă Rutieră şi opt poliţişti locali de la Serviciul Control Activităţi Comerciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.