A fost semnat contractul pentru sera de plante exotice

0
795

Consiliul Judeţean Galaţi a finalizat procedurile de achiziţie publică pentru proiectul serei de plante tropicale de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii. Licitaţia a fost câştigată de Asocierea S.C. Ideal   Windows  S.R.L. &  S.C. Ark Management Concept S.R.L. & S.C. Structi Punct S.R.L, iar valoarea contractului de proiectare şi execuţie a lucrărilor este de 11.020.541 de lei, din care 285.125 de lei reprezintă partea de proiectare. Acest contract nu include şi achiziţionarea plantelor exotice, pentru care se va organiza o procedura de achiziţie publică separată.

“Mă bucur că am reuşit să finalizăm achiziţia publică, astfel încât să putem demara cât mai repede lucrările de transformare a scheletului metalic inestetic din curtea Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii într-o seră modernă cu plante tropicale. Vom consolida scheletul metalic existent, vom monta geamuri speciale pentru sere, vom amenaja un spaţiu pentru expoziţii temporare şi vom instala sisteme de climatizare, încălzire şi irigaţii. Astfel, anul viitor gălăţenii vor putea admira la Galaţi arbori de cafea, palmieri, cocotieri, liane sau diverse specii de cactuşi”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Contractul prevede 30 de zile pentru proiectare de la emiterea ordinului de începere a activităţii de proiectare şi 10 luni pentru realizarea lucrării de la emiterea ordinului de începere a lucrării. Investiţia este realizată din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi. Valoarea totală a investiţiei este de 14.830.074 lei, suma care include contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor şi achiziţionarea plantelor exotice.

Lucrările la scheletul metalic pe care ar fi trebuit să fie construită sera de plante exotice din curtea Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii au început în 1997 şi au fost abandonate doi ani mai târziu.

Sera de plante tropicale va avea o suprafaţă de aproximativ 1.500 mp, din care spaţiul pentru expoziţii temporare tematice va avea o suprafaţă de aproximativ 500 mp. Spaţiile vor putea fi folosite şi pentru realizarea unor activităţi didactice sau de cercetare.

Palmariumul, sera de palmieri, va avea o înălţime de 22 metri. În noua seră vor fi transferate şi cele aproximativ 300 de specii, peste 2.500 de plante, din sera existentă.

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 + twelve =