A fost semnat contractul E-Ticketing. ”Încercăm o revoluție în transportul în comun” spune primarul Pucheanu

0
4324

Primarul Ionuț Pucheanu a semnat cu reprezentanții asocierii AEP Ticketing Solutions (Italia) – Certsign SA (România) – Swarco Traffic SRL (România), contractul în valoare de 26.151.431 lei, fără TVA pentru proiectarea, construirea și operarea Sistemelor de Taxare Automată a Titlurilor de Călătorie (Sistemul AFC sau E-Ticketing), de Informare a Pasagerilor şi Managementul Flotei. La semnarea contractului de către primarul Galațiului cu reprezentantul AEP Ticketing Solutions, Giampiero Luzzi, au fost prezenți city managerul Marius Humelnicu și echipa de funcționari ai primăriei care lucrează la implementarea proiectului, precum și reprezentanți ai firmelor din asociere, respectiv Radu Enciu și Cristina Ioniță de la CertSIGN și Liviu Stăniloiu și Dan Cojocaru de la Swarco Traffic. Durata perioadei de proiectare și execuţie este de 18 luni, iar perioada de operare şi mentenanţă este de 60 de luni. Primarul Ionuț Pucheanu a declarat că noul sistem elimină actualul sistem de taxare ”per călătorie” cu sistemul de taxare orară, mult mai avantajos pentru gălățeni. ”Elementul de noutate pe care îl aduce acest sistem este că putem trece și noi la un sistem temporar și nu per călătorie, ceea ce înseamnă că gălățeanul care pleacă dintr-o parte a Galațiului pentru a ajunge în cealaltă parte, dacă este nevoit să ia unul, două sau trei, mijloace de transport, va plăti o singură călătorie, nu ca acum, 2-3 bilete. În perioada de maximum o oră, cât va fi biletul temporar, vei putea să călătorești cu un singur bilet dintr-o parte în alta a Galațiului sau să te și întorci dacă ți-ai rezolvat treaba”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

”Încercăm o mică revoluție în transportul local din municipiul Galați”, spune primarul, care a adăugat că va fi modernizat în totalitate transportul local prin achiziționarea de noi troleibuze, autobuze și tramvaie. „Un prim pas l-am făcut prin achiziția celor 14 troleibuze. Până pe 22 decembrie vor veni toate cele 14 troleibuze. Vom mai comanda încă 3 astfel de troleibuze, pentru că economiile apărute în urma licitațiilor și contractul pe care l-am semnat ne permit o astfel de suplimentare a comenzii către Skoda. Până la monentul în care sistemul E-Ticketing va fi funcțional vom demara achiziții de noi mijloace de transport. Săptămâna viitoare vom demara achiziția celor 8 garnituri de tramvai, sursa finanțării de aproximativ 12 milioane de lei fiind fondurile europene. Urmează, în maximum două săptămâni să lansăm și caietul de sarcini pentru cele 70 de autobuze noi, 50 de clasă medie și 20 de clasă mică, a căror achiziție va fi finanțată din împrumutul de la CEC contractat astă vară. Eu mă angajez ca până la sfârșitul mandatului să avem flota Transurb schimbată în proporție de 70%, pentru ca flota de transport în comun să fie nouă și la standarde care să îndeplinească toate cerințele cetățenilor din Galați”, a mai precizat Pucheanu.

Sistemul E-Ticketing va permite mai multe proceduri de emitere a biletelor. El va include bilete cu coduri de bare, care vor putea fi furnizate pe hârtie sau pe un telefon mobil (m-ticket). Va exista şi un smart card de transport cu sigla Municipiului Galaţi care va permite încărcarea de titluri de transport public temporare. Toate titlurile de călătorie, fie bilete pe hârtie sau m-ticket, fie smartcarduri nominale (adică abonamentele) sau nenominale, vor trebui validate la urcarea în mijlocul de transport la validatoarele contactless ce vor fi instalate în fiecare mijloc de transport public. Distribuţia titlurilor de călătorie se va face prin punctele de vânzare Transurb, pentru toate tipurile de titluri de călătorie, inclusiv eliberarea smartcardurilor nominale şi nenominale. Toate smartcardurile, nominale sau nenominale, vor fi eliberate exclusiv de către reţeaua de distribuţie a Transurb. În stații vor mai fi instalate Automate de Vânzare de Bilete pentru eliberare de bilete pe suport de hârtie şi încărcare smartcarduri nenominale cu titluri de călătorie. Bilete virtuale eliberate prin intermediul aplicaţiei de telefon mobil (m-ticket), este disponibilă pentru sistemele iOS şi Android.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.