A fost lansat Proiectul transfrontalier pentru Parcul Aventura din Pădurea Gârboavele

0
293

Consiliul Judeţean(CJ) Galaţi a organizat evenimentul de lansare a proiectului transfrontalier “Escapeland – Dezvoltare şi promovare în comun a turismului activ în bazinul Mării Negre”, în cadrul căruia s-a obţinut finanţarea pentru Parcul Aventura din Pădurea Gârboavele.

Conferinţa de lansare a avut loc în sistem de videoconferinţă, la care au participat reprezentanţi ai partenerilor din judeţul Constanţa, oraşul Kutaisi (Republica Georgia), raionul Cantemir (Republica Moldova) şi localitatea Vilcovo (regiunea Odessa, Ucraina).

Preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea, a declarat că bugetul total al proiectului “Escapeland – Dezvoltare şi promovare în comun a turismului activ în bazinul Mării Negre” este de aproximativ 1,4 milioane euro, din care 396.000 revin CJ Galaţi, 290.000 CJ Constanţa, 313.000 Consiliului Raional Cantemir, 217.000 Consiliului Local(CL) Vilkovo şi 159.000 CL Kutaisi.

În cadrul proiectului vor fi create trei obiective turistice noi- Parcul Aventura la Galaţi, o bază sportivă şi turistică la Cantemir şi o bază de agrement la Vilkovo-, vor fi organizate un târg de turism la Kutaisi, patru sesiuni de instruire, 12 evenimente de documentare şi promovare, dar şi realizarea unui Plan consolidat de dezvoltare a turismului activ în regiunile partenere.

Parcul Aventura din Pădurea Gârboavele va avea 8,4 hectare şi 15 trasee de jocuri prin copaci, cu grade diferite de dificultate, dar şi doupă tiroliene de 150 şi 180 metri.

“Vom crea în Pădurea Gârboavele una dintre cele mai frumoase şi mai interesante zone de agrement din această regiune. Pe o suprafaţă de 8,4 hectare vor fi amenajate 15 trasee de aventură, fiecare traseu având un anumit grad de dificultate. Vor fi instalate tiroliene, platforme, scări şi poduri, toate interconectate între copaci.”, a declarat Costel Fotea.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

two + 9 =