A fost inaugurată noua Bibliotecă Universitară

0
395

Noua Bibliotecă Universitară din curtea Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor a fost inaugurată în prezența a numeroși studenți, angajați ai universității, dar și a unor foști profesori ieșiți la pensie.

„Redeschidem astăzi ceea ce noi numim simbolul bazei intelectuale a unei universități: biblioteca. Structura este cea veche, pe care o știm cu toții, dar tot ce este în interior este nou. Lucrarea a costat aproximativ 1,5 milioane de euro”, a precizat rectorul Puiu-Lucian Georgescu.

La inaugurare a participat și un sobor de preoți care a binecuvântat noul edificiu. Cu această ocazie, a fost făcută și o donație de carte din partea Arhiepiscopului Casian Crăciun.

„Cu siguranță cărțile vor aduce multă înțelepciune celor care le vor citi”, a transmis Arhiepiscopul Casian Crăciun prin intermediul preoților care au oficiat slujba de binecuvântare a sediului noii Biblioteci.

Investiția în clădirea din curtea Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor a început în toamna anului 2021. Pentru amenajarea spațiilor bibliotecii au fost achiziționate obiecte de mobilier și echipamente de calcul moderne. În holul bibliotecii a fost amenajat un terminal de informare de tip infodesk, care va putea fi folosit de utilizatori pentru consultarea resurselor bibliotecii. Televizoarele, ecranul de proiecție și videoproiectorul au fost achiziționate cu scopul de găzdui evenimente și pentru mediatiza colecțiile și serviciile bibliotecii.

Pandemia din anul 2020 a determinat dezvoltarea serviciilor de bibliotecă digitale. Ne referim aici la interacțiunea cu utilizatorii prin intermediul canalelor online, serviciile de scanare, accesul online la resursele electronice ale bibliotecii. Prin reamenajarea și reabilitarea clădirii care găzduiește noul sediu central al bibliotecii, în completarea pachetului de servicii digitale au venit spațiile moderne de studiu și cercetare și echipamentele de calcul care răspund exigențelor actuale. Biblioteca este, în acest moment, locul unde studenții pot învăța și socializa, bucurându-se de o atmosferă plăcută și primitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.