94 de străini în situaţii ilegale, depistaţi de poliţiştii de imigrări

0
559

Poliţiştii de imigrări au depistat anul trecut 94 de străini în situaţii ilegale şi au emis 29 de decizii de returnare, informează Serviciul pentru Imigrări al judeţului Galaţi.

Cei 94 de străini aflaţi în situaţii ilegale au fost depistaţi în urma unor acţiuni şi controale cu forţe proprii şi în cooperare cu instituţiile cu atribuţii în domeniu pe linia combaterii şederii ilegale în ţară. Pentru străinii aflaţi în situaţii ilegale sau care nu mai întruneau condiţiile prevăzute de lege pentru acordarea sau prelungirea dreptului de şedere, au fost emise 29 de decizii de returnare, prin care s-a stabilit obligaţia de returnare sau termenul pentru plecarea voluntară de pe teritoriul României, pentru şase persoane a fost dispusă măsura luării în custodie publică în vederea returnării, iar trei persoane au fost returnate direct la frontieră.

De asemenea, pentru 14 persoane a fost aplicată măsura de nepermitere a intrării în ţară pentru perioade cuprinse între trei luni şi cinci ani.

Poliţiştii de imigrări au aplicat 239 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 240.000 lei pentru nerespectarea prevederilor OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România şi OG 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României.

În ceea ce priveşte şederea/rezidenţa pe teritoriul României, în anul 2018, poliţiştii Serviciului pentru Imigrări al judeţului Galaţi au asigurat managementul şederii, pe raza judeţului pentru 2.508 de persoane, dintre care 1.792 de străini din state terţe, cei mai mulţi din Turcia, Republica Moldova, China, Ucraina şi Albania, şi 716 de cetăţeni ai Uniunii Europene, majoritatea din Franţa şi Italia.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 1 =