80 de unităţi de învățământ, monitorizate de Poliţia Locală

0
209

80 de instituții de învățământ (30 de școli și 50 de grădinițe), va monitoriza în anul de învățământ 2021-2022, Poliția Locală Galați.

Pentru a evita producerea unor incidente, Poliția Locală Galați și-a propus luarea unor măsuri ferme pentru menținerea unui climat de ordine, siguranță publică și rutieră în rândul elevilor și a personalului didactic și nedidactic în zona adiacentă unităților școlare, dar și de prevenire și diminuare a răspândirii potențiale a infecției SARS-CoV-2, în unitățile de învățământ.

În cadrul Planului de măsuri „Siguranța în Școli 2021-2022”, se va avea în vedere:

  • includerea unităților de învățământ școlar și preuniversitar pe itinerariile de patrulare ale polițiștilor locali;
  • readaptarea dispozitivelor de ordine și siguranță publică și rutieră, în vederea asigurării unei prezențe active în zona unităților școlare și pe traseele adiacente, în intervalele orare în care elevii se îndreaptă către instituțiile de învățământ sau către domiciliu, precum și în pauzele dintre ore;
  • identificarea și destructurarea grupurilor de cartier care frecventează zona din jurul unităților de învățământ;
  • identificarea minorilor aflați în situații de risc;
  • identificarea locurilor frecventate de elevii care absentează de la cursuri, în vederea prevenirii acestui fenomen și comunicarea instituțiilor de învățământ a acestor aspecte;
  • verificarea societăților comerciale amplasate în zona unităților de învățământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor, conform H.G.R. nr.128/1994, privind unele măsuri pentru asigurarea condițiilor de dezvoltare fizică și normală a elevilor și a restricțiilor instituite de Legea nr. 55/2020;
  • desfășurarea de acțiuni proprii de prevenire și combatere a faptelor de natură penală și contravențională cu efective de polițiști locali din cadrul Serviciului Ordine Publică – Secțiile de Poliție Locală nr. 1-5, Serviciului Siguranță Rutieră, Serviciului de Intervenție Rapidă și Transport Valori și Serviciului Control Activități Comerciale.

La deschiderea anului școlar, pe data de 13 septembrie 2021, echipaje de polițiști locali de la ordine publică și siguranță rutieră vor fi prezente cu autospecialele din dotare în zona unităților de învățământ. 14 patrule de ordine publică și patru patrule de la Serviciul de Siguranță Rutieră va avea Poliția Locală în stradă, la deschiderea noului an școlar.

Și în acest an, polițiștii locali vor avea în atenție posibilele cazuri de abandon școlar. Conform prevederilor Legii nr. 1/2011, polițiștii locali împuterniciți de Primarul Municipiului pot aplica sancțiuni părinților sau reprezentanților legali ai căror copii nu urmează cursurile învățământului obligatoriu.

 

 

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

six + sixteen =