60 kilometri de drum județean, modernizați cu bani europeni

0
866

Consiliul Județean Galați a aprobat parteneriatul cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, pentru a obţine banii necesari realizării întregii documentaţii tehnico-economice pentru un proiect de modernizare a peste 60 de km de drum judeţean. După realizarea întregii documentaţii, proiectul va fi depus pentru a obţine finanţare pe noul exerciţiu bugetar european.

“Anul acesta vom primi 2,5 milioane de lei, fonduri europene, pentru a realiza toate studiile de teren şi documentaţiile tehnice, după care, imediat ce noile axe de finanţare vor fi lansate, vom solicita bani de la Uniunea Europeană pentru realizarea lucrărilor. Conform reglementărilor în vigoare, prin această procedură avem certitudinea că vom primi finanţare pentru această investiţie. Proiectul prevede modernizarea a 61,5 km de drum judeţean, pe ruta DN24D – Bălăbăneşti – Bălăşeşti – Ciureştii Noi – Cotoroaia – Cerţeşti – Blânzi – Corod – Valea Mărului – Slobozia Conachi – Mihail Kogălniceanu – intersecţia cu DN25. Această axă rutieră traversează judeţul de la nord la sud, iar prin acest proiect vom interveni pe mai multe drumuri judeţene. Vor fi realizate lucrări ample de modernizare, inclusiv de consolidare a fundaţiei şi reabilitare a podurilor. Acesta este doar unul dintre proiectele la care lucrăm pentru modernizarea infrastructurii rutiere cu fonduri europene”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Traseul DN24D – DJ 251B – DJ 251A – DJ 251H – DJ 251 – DJ 255A – DN 25 are o lungime de aproape 90 de km, însă se va interveni doar pe acele segmente de drum care nu au mai fost reabilitate sau modernizate în ultimii cinci ani. Fondurile pentru realizarea întregii documentaţii tehnice vor fi obţinute în cadrul Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020, iar lucrările vor fi realizate cu bani prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027. Valoarea estimata a acestei investiţii este de aproximativ 35 de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.