40 de milioane de euro pentru drumul de centură

0
2635

Consiliul Local(CL) Galaţi a aprobat marţi, într-o şedinţă extraordinară, trecerea terenului aferent drumului de centură din domeniul public şi administrarea municipiului Galaţi în domeniul public şi administrarea Consiliului Judeţean(CJ) Galaţi pentru a putea fi modernizat şi reabilitat printr-un proiect european de aproximativ 40 milioane euro.

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a declarat că prin hotărârea adoptată de CL Galaţi i s-a înlesnit Consiliului Judeţean Galaţi posibilitatea să depună un proiect pentru modernizarea şoselei de centură cu fonduri europene, activitate care va dura trei-patru ani.

„Este vorba despre predarea drumului de centură a municipiului Galaţi către Consiliul Judeţean care este în momentul de faţă singura entitate eligibilă pentru a atrage fonduri pentru un astfel de proiect. Este un proiect care cred că se va ridica la aproximativ 40 de milioane de euro, din calculele noastre, iar cu tot ceea ce înseamnă perioada de licitaţii, cred că se va duce la aproximativ trei-patrru ani de zile pentru implementare”, a spus primarul.

Edilul a mai spus că modernizarea şoselei de centură va presupune lărgirea carosabilului la patru benzi, care va facilita traficul greu şi va reduce numărul de accidente.

,,Este un proiect extrem de important pentru municipiul Galaţi pentru că ar rezolva multe probleme, pe de o parte legate de accesul traficului greu în municipiul Galaţi, iar pe de altă parte problemele care tot apar de fiecare din punct de vedere al accidentelor care au loc pe centura aceasta a noastră. Sperăm să îl ducem la bun sfârşit pentru că termenele sunt foarte scurte, până pe 28 decembrie trebuie să depunem proiectul”, a precizat primarul.

Pucheanu a mai precizat că pentru realizarea proiectului vor fi făcute aproximativ 14 exproprieri în valoare de circa 1,5 milioane de euro.

,,La prima vedere vor fi 14 exproprieri din câte ştiu, e posibil să mai pară două-trei exproprieri, aproximativ 1,5 milioane de euro ar fi necesari pentru exproprieri, dar sumele vor putea fi avansate în momentul în care vom avea un studiu sau o evaluare, vorbim la nivel ipotetic acum”, a menţionat edilul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.