35 de noi cazuri COVID 19 – 11 sunt cadre medicale din Spitalul Județean

0
903

Unsprezece asistenți, infirmiere și un medic rezident din cadrul Spitalului Județean “Sf. Apostol Andrei” din Galați au fost testați pozitiv COVID 19. Aceștia lucrează la secțiile Cardiologie, Chirurgie II, Urologie, Oncologie UPU. În prezent, DSP Galați efectuează o anchetă epidemiologică și urmează ca toate cadrele medicale din secțiile vizate, precum și pacienții internați acolo să fie testați COVID, deși, pacienți au fost testați PCR RT înainte de internare și toți au primit rezultate negative.

Începând cu 1 iulie, Spitalul Județean Galați și-a reluat la capacitate maximă internările în regim de spitalizare de zi, după ce a mutat la etajele 1 și 2 ale Policlinicii secția-tampon cu pacienții suspecți de COVID 19. Deși în luna aprilie, la nivel național, s-a luat decizia ca intervenţiile chirurgicale programate în spitale, pentru bolnavii cronici, să fie reduse cu până la 80% şi cu până la 50% în polinlici, la Spitalul Judeţean Galaţi, conform unei comunicări oficiale a conducerii, în perioada martie-iunie, intervenţiile programate s-au redus cu 43,58%, fiind efectuate cu 4.325 de internări în regim de spitalizare mai puține decât în aceeași perioadă a anului trecut (5599 internări în acest an față de 9924, anul trecut). Potrivit sursei citate, în perioada stării de urgenţă şi ulterior, în mai şi iunie, la Spitalul Județean s-au tratat şi pacienţi non-covid (mai ales în secţiile Oncologie, Medicală şi Radioterapie care au funcţionat la capacitate maximă).

Potrivit Prefecturii Galați, în județ  sunt, în acest moment, 1.698 de persoane aflate în izolare la domiciliu și 24 în carantină instituționalizată. Numărul total al îmbolnăvirilor cu coronavirus a ajuns, astăzi, la 952, cu 35 de cazuri mai multe decât ieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.