30 de lucrări penale din sesizare proprie, în 2021, la Serviciul Județean Anticorupție

0
538

În anul 2021, la nivelul Serviciului Județean Anticorupție Galați au fost înregistrate 30 lucrări penale din sesizare proprie. Unitățile de parchet au dispus efectuarea unor activități procedurale de către polițiștii anticorupție ai Serviciului Județean Anticorupție Galați prin emiterea unui număr de 141 de ordonanțe de delegare.

Din punct de vedere al repartiției pe fapte, din cele 30 de lucrări penale din sesizare proprie, 10 au vizat infracțiuni de luare de mităinfracțiuni de dare de mită, 4 infracțiuni prevăzute și pedepsite de Legea 78/2000, 2 infracțiuni de trafic de influență și 10 alte infracțiuni prevăzute de Codul Penal.

Pe parcursul anului 2021, lucrătorii Serviciului Județean Anticorupție Galați au participat la organizarea a două activități de prindere în flagrant. Au fost efectuate cercetări față de 45 de persoane suspecte, dintre care 41 au devenit și inculpați. Dintre cei 45 de suspecți, 5 sunt lucrători M.A.I., 2 fiind cercetați pentru fapte de corupție (pentru săvârșirea infracțiunii de ”trafic de influență” și ”abuz în serviciu” raportat la Legea nr.78/2000).

În urma finalizării cercetărilor în dosare penale în care polițiștii Serviciului Judeţean Anticorupţie Galați au efectuat acte procedurale, au fost emise  8 rechizitorii, iar la nivelul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Galați au fost încheiate 3 acorduri de recunoaștere a vinovăției, cu tot atâtea persoane, fără calitate specială.

Precizăm că semnalarea faptelor de corupție săvârșite de angajații Ministerului Afacerilor Interne se poate face atât prin sistemul telefonic gratuit Call Center anticorupție 0800.806.806, cât și la adresele de e- mail [email protected] și [email protected], prin fax – 0236/453997 ori la sediul serviciului din municipiul Galați, str. Crizantemelor nr. 10, județul Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.