Razie pe șoselele din Galați. În vizor, transportatorii de persoane și marfă

0
388
În perioada 05 – 07.08.2022, polițiștii Serviciului Rutier Galați, în colaborare cu reprezentanții Regiei Autonome Registrul Auto Român, au desfășurat, în județul Galați, o acțiune care a avut ca scop reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecințe grave, produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor.
În cursul acțiunii, au fost verificate 25 de autovehicule destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone și 45 de autovehicule cu capacitatea de transport mai mică sau egală cu 8+1 locuri.
”Au fost aplicate 67 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 27.695 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, și 2 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 2 000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor H.G. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor”, a precizat OPJ Galați, într-un comunicat de presă.
Totodată, polițiștii au reținut 28 de certificate de înmatriculare ale vehiculelor, precum și un permis de conducere.
“În cadrul aceleiași acțiuni, au fost verificate 15 vehicule care efectuau transport public de marfă cu masa totală autorizată mai mare de 2,5 tone, precum și 8 vehicule destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri, fiind aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 13 000 de lei (două pentru nerespectarea prevederilor O. G. 37/2007 privind stabilirea cadrului legal de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora, și una pentru nerespectarea prevederilor H.G. 68/2012, republicată, în acest caz fiind dispusă suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioadă de 6 luni), mai precizează IPJ Galați.
Exemple:
1. Pe D.J. 251, în localitatea Matca, polițiștii au oprit în trafic un ansamblu de vehicule format din autoutilitară și semiremorcă, al cărui conducător auto efectua transport public de mărfuri. Cu ocazia controlului, s-a constatat că pe impulsorul cutiei de viteze era montat un magnet, acest fapt conducând la alterarea datelor înregistrate, precum și a informațiilor conținute în raportul imprimat, pentru ziua în curs. Conducătorul auto, un bărbat, din județul Vaslui, a fost sancționat cu amendă contravențională, în cuantum de 9.000 de lei.
2. Un bărbat din municipiul Tecuci a fost depistat de polițiști, pe strada 1 Decembrie 1918, din Tecuci, în timp ce conducea un autoturism care prezenta defecțiuni la sistemul de iluminare și, pe geamurile laterale față, avea móntate folii care estompează vizibilitatea. Acesta a fost sancționat cu amendă de 1.305 lei, fiindu-i reținut certificatul de înmatriculare al vehiculului, până la remedierea deficiențelor.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

seven + four =