22 de răniţi, 30 maşini avariate, mii de case fără curent electric

0
1306

Potrivit ISU Galaţi, în urma furtunii de aseară din Galaţi, 22 de persoane au fost transportate la spital, rănite de crengi desprinse din copaci, 21 din acestea suferind răni minore, în timp ce o persoană a suferit un traumatism grav, de bazin, rămânând internată la Spitalul Judeţean Galaţi. Furtuna a afectat, în total, 10 unităţi teritorial administrative, respectiv municipiile Galaţi şi Tecuci şi comunele Slobozia Conachi (sat Izvoarele), Cuca, Schela(sat Negrea), Smârdan (satele M. Kogălniceanu şi Cişmele), Piscu  (sat Vameş), Vânători, Oancea şi Băneasa. La Tecuci, pompierii au acţionat pentru evacuarea apei de pe strada Costache Conache şi din 5 curţi.

Vântul deosebit de puternic a avariat, aseară, 32 de linii electrice de tensiune şi 600 de posturi de transformare din judeţul Galaţi, fiind afectaţi de întreruperea energie electrice circa 3.000 de consumatori. După reparaţiile avariilor, din timpul nopţii, în prezent, potrivit Electrica Galaţi, au mai rămas circa 1.000 de consumatori afectaţi de întreruperea energiei electrice, ca urmare a avarierii a 14 Linii Electrice Aeriene de medie tensiune şi 74 Posturi de Transformare.

Potrivit ISU Galaţi, din cauza descărcărilor electrice – trăznete- în judeţ s-au produs două incendii, la depozite de furaje din satele Izvoarele (comuna Slobozia Conachi) şi Stoicani (comuna Folteşti).

În total, aproximativ 150 de copaci au fost rupţi sau smulşi din pământ în municipiul Galaţi, şi în satele Băneasa, Movileni, Oancea şi Vameş. Căderea arborilor dar şi altor obiecte antrenate de furtună au avariat 30 de autoturisme şi au blocat 5 străzi din municipiul Galaţi, pentru deblocarea cărora au acţionat, toată noaptea, zeci de echipe ale ISU, ale Poliţiei Locale, societăţilor locale de Gospodărire Urbană, Ecosal, Apă Canal, Poliţie etc.

În continuare în oraş sunt foarte mulţi copaci rupţi şi căzuţi fie pe spaţii verzi (magazinul XXL), fie pe case (Eroilor colţ cu Carnabel, Domnească, colţ cu Gării), înregistrându-se şi alte probleme, precum nefuncţionarea semafoarelor (la ieşirea din Galaţi, la Auchan).

După furtună, aseară, circulaţia troleibuzelor şi tramvaielor a fost întreruptă, din  cauza ruperii firelor de contact. După ce toată noaptea echipele Transurb au lucrat la remedierea avariilor, circulaţia tramvaielor a fost reluată în această dimineaţă, nu şi cea a troleibuzelor. Acestea au fost înlocuite deja cu autobuze, întrucât firul de contact de pe strada Domnească a fost rupt, dar, în plus, alimentarea cu energie electrică a troleibuzelor este afectată şi de o lucrare desfăşurată în Bariera Traian, pe strada Prundului, lucrare care va dura până la finele lunii august.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.