16 ore fără apă în cartierele ”Dunărea” și ”Dimitrie Cantemir”. Primăria și Apă Canal fac ample lucrări de revizie și reparații

0
933
Pe 3 iunie 2021 este programată oprirea Stației de tratare și pompare Uzina de Apă nr. 2 Galați, pentru realizarea unor lucrări de revizii-reparații la armături conducte magistrale de apă din municipiul Galați.
”În cursul acestui an, în municipiul Galați se derulează mai multe proiecte majore de investiții în infrastructura de apă potabilă, atât de către Societatea APA CANAL S.A. Galați, cât și de Primăria Municipiului Galați și Consiliul Județului Galați. Magistrale de apă potabilă din municipiul Galați, dar și de aducțiune pentru municipiul Galați, sunt supuse unui amplu proces de modernizare, pentru a prezenta siguranță în exploatare și a asigura condițiile necesare furnizării serviciului de alimentare cu apă potabilă continuu și în parametri.
În acest context, ne vom axa pe punerea în siguranță a sistemului sau a părții din sistem care este supus modernizării/reabilitării și vom interveni pentru înlocuirea/ remedierea unor elemente critice, cu grad mare de uzură, din rețeaua de distribuție apă, lucrări care să faciliteze intervențiile ulterioare ale constructorilor la conductele magistrale”, precizează societatea Apă-Canal Galați.
Astfel, în data de 3 iunie 2021, interval orar 0700 – 2300, se vor executa lucrări de revizii-reparații la o serie de obiective strategice de alimentare cu apă potabilă din municipiul Galați, lucrări care impun oprirea Stației Uzina de Apă nr.2, timp de 16 ore, respectiv:
– înlocuire vane și compensatori Dn1000mm, Dn800mm și Dn700mm amplasate în căminul-nod hidraulic din str. Stadionului c/c str. Otelarilor
– înlocuire vană și compensator Dn1000mm în căminul situat la intrarea în Stația Uzina de Apă nr.2
– înlocuire vană și compensator Dn600mm amplasate în căminul din sensul giratoriu Dedeman.
Oprirea Stației de tratare si pompare Uzina de Apa nr.2 va conduce la sistarea alimentării cu apă potabilă a consumatorilor (blocuri, abonați casnici, agenți economici, instituții) din următoarele cartiere, cu străzile adiacente: MICRO 16, MICRO 17, MICRO 18, MICRO 19, MICRO 20, MICRO 21, D. CANTEMIR, SIDERURGISTILOR VEST (tronson: Inel Rocada – str. Gh. Doja).
Pentru situații deosebite, APA CANAL S.A. Galați va pune la dispoziție cisterne cu apă. Acestea vor fi amplasate în: parcare Sala Sporturilor, sens giratoriu str.Oțelarilor – capăt tramvai (Hotel Magnus), str. Gh.Asachi c/c str. Prelungirea Brailei.
Pentru situații speciale se poate solicita cisterna mobilă. Cererile pot fi făcute la Dispeceratul societătii noastre, la numerele de telefon 0236.463294 și 0236.473380 int.133.
Rugăm toţi abonații afectaţi de această oprire să-şi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic în perioada întreruperii furnizării apei.
Ne cerem scuze față de consumatorii afectați de sistarea apei potabile, mulțumim pentru înțelegere și îi asigurăm că echipele care execută lucrările vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile într-un interval cât mai scurt de timp.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

fifteen − 13 =