157 de locuri de joacă închise de Protecţia Consumatorilor

0
2768

157 locuri de joacă din 37 de localităţi din judeţul Galaţi au fost oprite temporar de la prestarea serviciilor de agrement, în urma unui control desfăşurat de comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Galaţi, se arată într-un comunicat transmis miercuri de comisarul şef adjunct al instituţiei, Carmen Tudor.

Potrivit sursei citate, acţiunea a vizat verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la locurile de joacă de pe raza judeţului Galaţi, fiind controlate 157 de locuri de joacă din 37 de comune, oraşe şi municipii.

În urma controlului, s-a constatat că doar un sigur loc de joacă dintre cele 157 avea autorizaţie de funcţionare emisă de autorităţile publice locale. De asemenea, aproximativ 60% dintre locurile de joacă aveau amplasat panoul de avertizare, dar cu informaţii incomplete în timp ce la 40% dintre acestea acest panou lipsea cu desăvârşire. Panoul de avertizare ar fi trebuit să informeze consumatorii despre denumirea parcului de distracţii; numărul autorizaţiei de funcţionare a acestuia, emisă de autorităţile publice locale; datele de identificare ale administratorului, inclusiv adresa unde acesta are sediul; numerele de telefon ale serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă (salvare, pompieri, poliţie) şi al autorităţii pentru protecţia consumatorilor.

În comunicat se mai spune că aproximativ 90% dintre locurile de joacă nu aveau inscripţionate pe echipamentele de agrement denumirea acestora, codul de identificare, seria, anul de fabricare, producător/ importator, caracteristicile tehnice.

La 25% dintre locurile de joacă verificate s-au constatat deteriorări ale echipamentelor de natură a pune în pericol siguranţa şi viaţa copiilor.

,,Au fost echipamente de joacă cu podeţe aflate la înălţimi de doi metri care aveau balustradele rupte; tobogane cu trepte de urcare lipsă (la unele chiar şi trei trepte consecutive); leagăne cu şezutul lipsă; plase sau dispozitive de căţărare de doi metri înălţime care nu aveau prevăzute la bază nisip sau covor care să atenueze eventual căderea; balansoare fără scaune; învârtitori cu scaunele la care lipseau manerul de susţinere. Pentru toate aceste abateri au fost aplicate 62 de avertismente şi au fost oprite temporar de la prestarea serviciilor de agrement toate locurile de joacă verificate”, se mai spune în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.