15 boschetari au găsit mâncare şi căldură la adăpostul Primăriei

0
1700

Pe parcursul nopții și la primele ore ale dimineții, polițiștii locali de la nivelul municipiului Galați au internat 15 persoane fără adăpost, iar alte 11 au refuzat internarea. Persoanele fără adăpost găsite în stradă, pot fi internate doar cu acordul lor.

De asemenea, 58 de patrule de polițiști locali și 20 de autospeciale cu rampa în funcțiune, au acționat noaptea trecută, în special în zonele de risc cunoscute, pe sectoarele unde se derulează lucrări (strada Siderurgiștilor) și la intrarea/ieșirea spre/dinspre Brăila.

„În baza măsurilor dispuse de Primarul municipiului Galați, în urma participării la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, Poliței Locale i-au fost trasate sarcini specifice conform competențelor legale, și anume: identificarea persoanelor fără adăpost și încredințarea acestora centrelor specializate, sprijin pentru societățile care participă la deszăpezirea/fluidizarea/dirijarea circulației, precum și participarea la activități de salvare de persoane și bunuri. Din fericire, ne-am mobilizat corespunzător și nu am înregistrat evenimente majore, toate fiind gestionate în sistem integrat cu celelalte structuri competente”, a precizat Petrică Hahui, director general – Poliția Locală Galați.

Și pentru următoarele zile polițiștii locali din cadrul celor cinci Secții de Ordine Publică și Intervenție Rapidă își vor concentra activitatea asupra persoanelor fără adăpost, în timp ce Serviciul de Siguranță Rutieră, va fi prezent cu patrule în toate punctele importante ale municipiului, în vederea fluidizării traficului rutier.

Reamintim că până la finele lunii februarie 2020, la nivelul Poliției Locale Galați se derulează Planul de măsuri „Hibernal 2019 – 2020”. Acesta are ca obiectiv principal înlăturarea efectelor naturale pe perioada anotimpului rece și menținerea unui climat de ordine și siguranță în rândul participanților la traficul rutier pe raza de competență.

Un punct important în cadrul Planul de măsuri „Hibernal 2019 – 2020”, îl reprezintă identificarea persoanelor fără adăpost. Cei găsiți într-o asemenea situație sunt internați la Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost Galați. În cazul persoanelor fără adăpost aflate în stare de ebrietate sau sub influența substanţelor toxice, acestea sunt internate la Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna”.

Oamenii legii atrag atenţia și asupra faptului că, cetăţenii municipiului, persoane fizice şi juridice (asociaţii de proprietari, societăţi comerciale, instituții publice), după oprirea intemperiilor, trebuie să îndepărteze zăpada şi gheaţa (țurțuri) de pe trotuare, acoperiș, din fața imobilelor în care locuiesc sau își desfășoară activitatea.

Conform prevederilor HCL 260/2018, persoanele care nu curăţă zăpada şi gheaţa din preajma locuinţelor, dintre blocuri sau din faţa spaţiilor comerciale pe care le administrează riscă sancţiuni cuprinse între 500 – 1.500 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.